Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS, DNE i Entropiq zvládli generálku na Bratislavu. Sampi jsou z YGPS venku

25. 5. 2023 | 09:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí ročník soutěž Y-Games PRO Series tento týden nabídl kompletní osmifinálové kolo. Skoro v každé zápasové dvojici se ukázala domácí organizace, vítězně nakonec odešlo kvarteto.
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Michal „T4gg3D“ Vrzal
Zdroj: Sampi.Tipsport

Vyřazovací boje šestnácti nejlepších týmů odstartovaly zápasem Entropiq proti Anonymo. Vítěze určilo až prodloužení třetí mapy, EIQ jdou v pavouku dále. Ve stejném dni se nepodařilo na jejich úspěch navázat Sampi.Tipsport, kteří si taktéž zahráli tři mapy, ale proti Sashi se jim individuálně nevedlo a v turnaji končí.

Dvě představení CZ/SK zástupců nabídlo i úterní program. Také tady jsou osudy rozdílné, jeden tým postoupil, druhý bohužel nikoliv. ENTERPRISE nestačili na Astralis Talent rozdílem třídy, Andreas „Xyp9x“ Højsleth byl paradoxně nejhorším hráčem. SINNERS dokázali poměrem 2:0 porazit polské PGE Turow.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Dvou čistých výsledků, bez nutnosti hrát decider, nabídla i středa. Dynamo Eclot se na první mapě s NAVI Junior trápilo, ta druhá už ale přinesla jednoznačný průběh. Martin „Dytor“ Handl řádil naplno. 2:0 dokázala zvítězit také Cryptova, jež si na závěr celého osmifinále poradila s týmem Singularity

Play-off Y-Games PRO Series má tak mezi nejlepší osmičkou polovinu domácích zástupců. Pokračovat se bude opět příští týden, po LAN finále Tipsport CS:GO Bratislava. V obou soutěžích se proti sobě utkají Dynamo Eclot a Entropiq, zatímco SINNERS budou mít díky výhře v YGPS opět lepší vyhlídky proti Sampi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.