Přejít k hlavnímu obsahu

Hype kolem Counter-Strike 2 je fuč. Valve na Majoru zklamalo, co bude dál?

25. 5. 2023 | 15:00 Counter-Strike 2 Komentář
Už více než dva měsíce uplynuly od oficiálního odhalení Counter-Strike 2. Kromě prvního týdne od představení velkolepé novinky se ale kolem hry nic neděje, všechna práce se děje jen v pozadí. Nepřicházejí ale ani žádné leaky, ani očekáváné využití Majoru se bohužel nekonalo.
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Zdroj: Valve

22. března to konečně přišlo. Po skoro každodenní náloži uniknutých informací svět spatřil Counter-Strike 2 a všechny jeho přelomové vychytávky. Hype byl obrovský a do konce měsíce se nemluvilo o ničem jiném. Od konce měsíce ale ticho po pěšině. Na začátku května dokonce přestal fungovat matchmaking, který stejně už v té době skoro nikdo nehrál a hledání hry trvalo dlouho. Takzvaně mrtvá hra ještě před narozením.

Na vině je přímo Valve. Jak to s odhalením a následnou komunikací vypadalo nadějně, tak od začátku dubna se kolem Counter-Strike 2 absolutně nic neděje. Šokující je také skutečnost, že neunikají ani žádné nové informace, které by přikládaly pod kotlem a hráče držely v napětí. Tohle je zase Valve, které známe.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Nadějným bodem byl BLAST.tv Major, jenž vyvrcholil v neděli. Na kanálech CS:GO byla sice celá akce hezky pokrytá, komunita ale čekala, že když jde o předem jasně označený poslední Major ve verzi Global Offensive, tak se dočkáme alespoň nějakého oznámení, dlouho slibované návštěvy od Gabe Newella, cokoliv. Ale ne. Valve opět zklamalo. Hráči maximálně provokovali, když na stánku hráli v CS 2 portnutou verzi Inferna.

Ticho nejspíše bude pokračovat, dokud nedorazí jakékoliv leaky. Spekulovat tak stále můžeme maximálně o termínu vydání podle esportového kalendáře. Nejvíce se nabízí summer break od poloviny června, hezký prostor by byl také v srpnu po ESL One Cologne. Nebo Valve nedodrží oznámené datum „Summer 2023“?

CS2 Inferno
CS2 Inferno
Foto: /u/NeatLab
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.