Přejít k hlavnímu obsahu

Známe první zápasy závěrečného splitu LEC. S kým se utkají top týmy?

25. 5. 2023 | 21:19 League of Legends Preview
LEC, nejvyšší evropská soutěž v League of Legends, se 17. června vrací. Poslední ze tří letošních splitů odstartuje zápas obhájců titulu z MAD Lions proti Vitality. Nebude chybět ani špíl mezi G2 Esports a BDS. Jako již tradičně odehraje každý tým během jednoho kola tři zápasy od soboty do pondělí.
MAD Lions
MAD Lions
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Nejdůležitější část letošní sezóny začíná v polovině června. Ve hře bude nejvíce Championship bodů, celkem se jich během všech tří fází rozdá 772 (ve Winter a Spring splitu bylo mezi deset týmů rozděleno 515 bodů). Jde tedy o 50% nárůst.

Systém bude stejný jako v předchozích dvou splitech. Začne kompletní desítka systémem každý s každým. Poté, co budou mít všechny celky na kontě devět BO1 vypadnou dva nejhorší. Následně se top 8 rozdělí do dvou skupinách.

Double elimination bracket rozhodne o tom, kdo postoupí do play-off. Vykrystalizovaná čtveřice si to rozdá znovu v double elimination bracketu o titul a postupové místo na velké sezónní finále. Na něm se s jistotou představí MAD Lions a G2 Esports.

Summer Split LEC začíná v sobotu 17. června. První kolo bude probíhat každý den od soboty do pondělí, začátek vždy v 18:00. Velikými taháky úvodního kola jsou zápas MAD Lions vs. Vitality nebo G2 vs. BDS.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).