Přejít k hlavnímu obsahu

Sázkařský hříšník dostal zákaz na osm měsíců, teď byl odstraněn z FIFA 23

27. 5. 2023 | 14:17 EA SPORTS FC 24 Kauza
Ivan Toney za sebou má turbulentní sezónu. Anglický útočník se zařadil mezi nejpilnější střelce Premier League, vstřelil hned 20 branek. V plánu byl velký přestup, ale osmiměsíční ban kvůli sázkařskému skandálu je velikou překážkou. Ivan Toney byl následně v pátek vyhozen také z virtuálního trávníku FIFA 23.
Ivan Toney
Ivan Toney
Zdroj: Twitter RaatjeFC/depositphotos.com

Je to smutný příběh hvězdy, která teprve před dvěma roky přišla z Championship mezi elitu v Premier League. Útočník Brentfordu Ivan Toney v minulé sezóně vsítil 12 gólů, v té aktuální mířil přesně hned ve 20 případech. Zdálo se, že vše nahrává perfektnímu kariérnímu posunu, jenže místo toho přišla tvrdá stopka.

Ivan Toney dostal osmiměsíční zákaz všech fotbalových aktivit. Na rozhodnutí FIFA reagovali také vývojáři z EA Sports, kteří Toneyho odstranili ze hry.

V kariérním módu už se 27letý Angličan nenachází v sestavě Brentfordu. Změna se podepsala také na jeho ceně ve FIFA Ultimate Teamu. Před aktualizací stála běžná zlatá Toneyho karta 400 mincí, v sobotu ve 14:00 se vyšplhala na 3 800.

Ivan Toney
Ivan Toney
: depositphotos.com
Štítky: fifa, toney, BAN, FUT
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).