Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší americký tým opustí jeho kapitán. Dorazí posila z Evropy?

27. 5. 2023 | 15:05 Counter-Strike 2 Přestup
Kapitán Amerika podruhé odloží do šatníku jediný dres, se kterým byl v profesionální CS:GO kariéře vždy spjatý. Tentokrát ale opravdu definitivně. Jako dvojnásobný otec už nechce veškerý svůj čas obětovat kariéře a ve svých 27 letech se bude raději věnovat streamování.
Nick „nitr0“ Cannella
Nick „nitr0“ Cannella
Zdroj: Team Liquid

IEM Dallas bude nejen jeden z posledních Tier 1 turnajů před letní přestávkou, pro Nicka „nitr0“ Cannellu bude úplně posledním v CS:GO kariéře. Zkušený hráč se po roce a půl na VALORANT scéně vrátil na místo činu, tentokrát se ale s týmem Liquid rozloučí definitivně. „Nevím, jaká přesně bude další kapitola mého života, ale v nejbližší budoucnosti plánuji streamovat a uvidíme, kam mě to zavede,“ oznámil na sociálních sítích.

Jeho konec se přibližoval s přesouváním povinností in-game leadera, nyní je vše oficiální. Rozlučku si navíc užije před domácím publikem, co více by si mohl přát. Důvod je přitom jednoznačný, jako dvojnásobný otec by rád trávil více času s rodinou, což nekonečné cestování a trávení času převážně v Evropě nedovoluje. Za zlé mu rozloučení s kompetitivním světem mít nikdo nemůže, hlavní tváří týmu byl již od roku 2015.

V tuto chvíli ale není jasné, co s aktuální světovou osmičkou bude. Roli in-game leadera ale postupně přebíral Mareks „⁠YEKINDAR⁠“ Gaļinskis a nejvíce se nabízí, že po Dallasu povede hru Liquid kompletně na všech mapách. Tým tak nemusí hledat nového kapitána a může se soustředit čistě na pozici riflera, pro kterého může zavítat i do Evropy. Druhou možností je využít druhý zahraniční slot pro upgrade snipera.

Aktuální sestava týmu Liquid:

 Spojené státy americké Jonathan „EliGE“ Jablonowski
 Kanada Keith „NAF“ Markovic
 Spojené státy americké Joshua „oSee“ Ohm
 Lotyšsko Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.