Přejít k hlavnímu obsahu

Musím se nejprve podívat, s jakou soupiskou vůbec Entropiq přijeli, vtipkuje bfull

28. 5. 2023 | 07:37 Counter-Strike 2 Rozhovor
Sampi.Tipsport měli parádně rozehraný zápas se SINNERS, po čtvrté prohře 1:2 v řadě ale ve finále budou chybět. Jak se po zápase na stage vyjádřil Jakub „bfull“ Kokoška, týmový kouč?
Jakub „bfull“ Kokoška na Tipsport CS:GO Praha
Jakub „bfull“ Kokoška na Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

První otázka musela mířit na rozhodující moment první mapy Mirage, kde Sampi.Tipsport nevyužili match point při 5v2. „Je to možné, rozhodovaly detaily. Byla tam spousta kol, která jsme neměli vyhrát my ani oni, takže bylo to nahoru dolů,“ řekl bfull objektivně. „Myslím si, že ta BO3ka ukázala tyhle dva týmy mají k sobě velmi blízko a uvidíme, jak to bude na CS 2. Teďka se bohužel s GOučkem loučíme, že jsme to nezvládli,“ doplnil.

Co ale trenéra překvapilo, bylo veto. „Čekal jsem od nich Nuke, přišli ale s Overpassem,“ uvedl po zápase. Z hlediska hry samotné ale dle jeho slov SINNERS hráli tak, jak si představoval. „Já jsem na začátku říkal, že to bude spíše o tom, než o taktice, abychom měli sebevědomí a vyhrávali jsme duely. Bylo to na jedné i druhé straně, byl to super zápas,“ zhodnotil rozhodující prvky zápasu, který i přes počet chyb splňoval přísná měřítka.

Cesta za zlatem
Cesta za zlatem
Foto: PLAYzone

Neúspěšné semifinále tedy hodnotí jako prohru se ctí. „My se nebojíme v podstatě nikoho, takže nám je to víceméně jedno. Je to holt další prohraný zápas, poučíme se z něj a jdeme dál. Nedá se svítit,“ prohlásil s vyhlídkami na lepší budoucnost, „zápasy v Evropě nám určitě pomohly a myslím si, že máme na čem stavět.“

K zápasu o třetí místo ale neměl příliš co říct. Soustředil se s týmem hlavně na semifinálového soupeře. „Já se musím nejprve podívat, s jakou soupiskou vůbec Entropiq přijeli, abych zjistil, proti komu se mám připravit. A pak uvidíme,“ uzavřel rozhovor na stage s Mishkem usměvavě. Rozloučení se CS:GO je čeká v neděli od 13:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.