Přejít k hlavnímu obsahu

Je dobojováno! Dynamo Eclot otočilo finále proti SINNERS a je králem Bratislavy

28. 5. 2023 | 20:10 Counter-Strike 2 Live coverage
O titul krále Tipsport CS:GO Bratislava se proti sobě postavily dva nejlepší týmy. Poté, co s přehledem dokráčeli hráči Sampi.Tipsport k bronzovým medailím na úkor Entropiqu, se o slovo přihlásily před turnajem favorizované celky SINNERS a Dynamo Eclot. Repríza finále z Prahy naservírovala fanouškům nádherný zápas, radovat se ale mohl jen tábor z Pardubic.
Dynamo Eclot vyhrávají Tipsport CS:GO Bratislava
Dynamo Eclot vyhrávají Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

​Dynamo Eclot 2:1 SINNERS (9:16 Ancient, 16:13 Vertigo, 16:9 Anubis)

SINNERS hned po prvních pistolkách navázali na sobotní tradici a soupeře zlomili s Deagly. Ve spoustě kol sice nechali soupeře položit bombu, dohrávky ale zvládali bravurně, až na 2v1 situaci proti tahounovi Vítu „nbqq“ Pohlotovi. Tříbodový náskok chtělo Dynamo Eclot hned po změně stran smazat, hříšníci se však dostali na „double digits“ a po clutchi Simona „KWERTZZ“ Horáka mířili za vedením 1:0. Pardubickému celku obranná polovina nevyšla a krádež map picku dokonal senzační 1v3 akcí Jindřich „ZEDKO“ Chyba.

Hříšníci se do soupeře zakousli také na své volbě, za útok na Vertigu díky častým úlovkům dokázali DNE nutit k ponechávání zbraní do příštích kol. Filip „K1-FiDa“ Dvořák měl po 21 kolech dokonce jen 5 smrtí, k čemuž přispěl velkou měrou fakt, že za stavu 5:8 hráči Dynama Eclot nastartovali sérii, která se ve druhé polovině zastavila až na osmi bodech v řadě. SINNERS sice ještě zalepili obranu na pět následujících kol, Guy „anarkez“ Trachtman ale třikrát rozrazil vrata a po těsné koncovce dovedl finále na rozhodující Anubis.

Písečné prostředí načal důležitým 1v3 clutchem Vít „nbqq“ Pohlot, od druhého kola konečně vyskočil z klobouku králík Martin „Dytor“ Handl, který doposud nezažíval vydařenou sérii. SINNERS se nedařilo nacházet skulinky v pardubické defenzívě, až Jindřich „ZEDKO“ Chyba udržel rozdíl „jen“ na pěti bodech. Vyhrané druhé pistolky daly hříšníkům naději, force buy ale svíčku sfoukl a nastala přetahovaná, kterou vždy hůře nese CT strana. Delší stranu provazu dotáhli Dynamo Eclot k pozvednutí druhého poháru v řadě!

​Dynamo Eclot vs. SINNERS
​Dynamo Eclot vs. SINNERS
Foto: Zápasovník

Entropiq 0:2 Sampi.Tipsport (4:16 Mirage, 5:16 Inferno, Overpass)

Takový začátek si Sampi.Tipsport přímo vysnili. Na své mapě Mirage sice začali za T stranu, ale na soupeře vlétli v neskutečném stylu. Od počátku měli hru pod kontrolou a kamkoliv se vydali, tam především Matúš „MATYS“ Šimko prorážel obranu soupeře, když zaznamenal 8 entry killů a průměr více než 1 zabití na kolo. Entropiq paradoxně vyhráli dvakrát „clean and easy“, na celé mapě ale přidali už jen dva další body. Na rozdíl od soboty se žádný choke nekonal a Sampi si jednoznačným poměrem došli pro vedení v sérii.

Jaká první mapa, taková i druhá. Sampi.Tipsport opět začali za T stranu, a i když to vypadalo, že Entropiq tentokrát začátek zachytí, od stavu 2:2 bylo zase vše jednostranné. MATYS znovu létal po mapě jako splašený a na hru jeho mančaftu neměli EIQ absolutně žádnou reakci. Jak už to na Infernu často bývá, spousta kol skončila ponecháváním zbraní bez boje, a tak statistiky nejspíše ani neukazují, jak jednoznačně si Sampi dokráčeli pro třetí místo. Ve finále sice chybí, ale po dlouhé době vyhraná BO3 série je musí těšit.

Entropiq vs. Sampi.Tipsport
Entropiq vs. Sampi.Tipsport
Foto: PLAYzone

Cinema City v bratislavském Auparku v neděli večer pozná medailisty Tipsport CS:GO Bratislava. Čtyři přední domácí týmy mají za sebou semifinále, které lépe zvládli Dynamo Eclot a SINNERS. Na Sampi.Tipsport a Entropiq už bohužel zbývá pouze zápas o třetí místo. Nikdo se ale s Counter-Strike: Global Offensive nechce rozloučit prohrou, a tak se můžeme těšit na parádní výkony. Buďte u toho s námi!

Cesta za zlatem
Cesta za zlatem
Foto: PLAYzone

Nedělní harmonogram:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.