Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG a jeho první rok v OG: týmově žádná sláva, individuálně nezaostal

29. 5. 2023 | 13:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Psal se 27. květen 2022, když CZ/SK scéna poslala dalšího hráče do Evropy. Adam „NEOFRAG“ Zouhar opustil SINNERS a vydal se vstříc svému snu - dostat se na tier 1 scénu. Rozhodl se připojit k OG, se kterými se po celý rok svého angažmá pohyboval mezi první a druhou desítkou světového žebříčku. Jak těchto dvanáct měsíců vypadalo?
Adam "NEROFRAG" Zouhar
Adam "NEROFRAG" Zouhar
Zdroj: BLAST Premier

Vůbec první zápasy pod křídly OG odehrál NEOFRAG v Dubaji v rámci menšího turnaje Global Esports Tour, kde byl také naposledy v dresu OG k vidění Mateusz „mantuu“ Wilczewski, jehož nahradil Abdul „degster“ Gasanov. Ten výraznou měrou přispěl k senzačnímu tažení týmu Spirit na Majoru v Antwerpách.

První zkouška ohněm přišla na BLAST Premier Spring Final 2022. A začala bravurně, když OG porazili NAVI i ENCE a postoupili do play-off z prvního místa. Tam sice napodruhé neporazili tehdejší světovou jedničku, ale bronzová medaile se dala považovat za úspěch a postavila základy do další práce. Další event ESL Challenger Melbourne, který měli OG dle papírových předpokladů vyhrát, se ale vůbec nepovedl. Ve skupině prohráli s Entropiq (#32) i Wings Up (#67) a zklamaně odjížděli domů.

Odčinění mohlo přijít na spektakulárním Majoru v Riu. V RMR kvalifikační skupině neměla evropská pětice problém, jenže v Challenger části nezvládla rozhodující zápas proti Vitality a skončila před branami Jeunesse Arény. Do konce roku to šlo z kopce, jediná pozitivní účast byla na světovém finále cyklu BLAST, kde brali NEOFRAG a spol. bronzové medaile po skalpu Heroic s Vitality ve skupinách a prohře proti Liquid v semifinále. 

OG
OG
: HLTV

Do nového roku chtěli OG vstoupit s novým svěžím dechem, jenže IEM Katowice se neslo ve stejném scénáři jak Rio: dobře zvládnutá kvalifikace následovaná brzkým vyřazením. Není proto divu, že v týmu přišla změna. Sice neočekávaná, o to víc ale měla tým povzbudit k lepším výkonům. Dosavadního in-game leadera Nemanju „nexa“ Isakoviće nahradil jako stand-in Nikolaj „niko“ Kristensen.

Ani s mladým Dánem se však OG nedařilo vybojovat medaili. Předposlední v ESL Pro League S17, poslední na BLAST Spring Showdown či sedmí na IEM Rio 2023. Náplastí byl až úspěšný postup na BLAST.tv Major. Tam však skončili OG už v Challenger části, když porazili pouze MOUZ.

V rámci letní pauzy se dají očekávat další změny. V týmu by měl navzdory původním spekulacím zůstat i NEOFRAG, který si za své angažmá udržel rating 1.01 a K/D 0.93, což se dá označit za průměrné. Stejně tak by měl v OG pokračovat i Maciej „F1KU“ Miklas a Abdul „degster“ Gasanov, loučit by se naopak měli Shahar „flameZ“ Shushan a Nikolaj „niko“ Kristensen. 

Adam "NEOFRAG" Zouhar
Adam "NEOFRAG" Zouhar
Foto: HLTV.org
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.