Přejít k hlavnímu obsahu

Zahraniční posila, která se vyplatila. Anarkez dovedl DNE k dalšímu titulu

29. 5. 2023 | 10:58 Counter-Strike 2 MČR
Otázka snipera se přelomu roku zdála nekonečná. V polovině sezóny si ale můžeme už říci, že se akvizice zahraniční posily vyplatila na jedničku. Smutek po neúspěšných jednáních s Davidem „forsyy“ Bílým je dávno minulostí, Guy „anarkez“ Trachtman v Bratislavě opět zářil naplno.
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport CS:GO Bratislava
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Team Secret, HellRaisers, Team Finest... a potom Dynamo Eclot. Pardubická organizace jednoznačně vystupuje z řady, vždyť Guy „anarkez“ Trachtman už z minulostí ví, jaké je to reprezentovat TOP 20 tým světa. Nedařilo se mu ale najít nový domov, a tak vzal zavděk nabídkou českého týmu. Kdykoliv je na kameře, je vidět, jak moc si hru na naší scéně užívá. Tříští z něj emoce po skoro každém vydařeném kole.

Právě tento aspekt DNE mnohdy v minulosti chyběl. 23letý izraelský sniper není žádná leklá ryba, ba naopak, ačkoliv za sebou moc LAN akcí nemá. Cítí se na nich totiž jako doma a týmu dodává neuvěřitelnou energii. Bonusem působení mimo jeho rodnou Izrael je hraní bez vysokého pingu, které často zmiňuje.

Cesta za zlatem
Cesta za zlatem
Foto: PLAYzone

Jeho hlavní devízou je ale samotné působení na serveru, přece jenom jde o snipera, nejvíce vlivnou roli z hlediska individualit. Na Tipsport CS:GO Praha byl „až“ třetím nejlepším hráčem svého týmu, v Bratislavě už si ale nebral se soupeři servítky, a to nejen s AWP. Tomáš „oskar“ Šťastný i Dominik „blogg1s“ Janita nasázeli mnohem více killů s nejsilnější zbraní ve hře, anarkez ale rozhodoval klíčové momenty i s AK-47.

Bilance v jednoznačném semifinále: +17 a +14. Ve finále sice čísla příliš neukazují jeho lví podíl na výhře, patřila mu ale například celá koncovka klíčového Vertiga. Úžasný zápas prožily i dvě další části pardubického trojzubce, Vít „nbqq“ Pohlot byl statisticky nejlepším hráčem finále a Anubis si podmanil do té doby tichý Martin „Dytor“ Handl. Všichni tři se dostali do TOP 5 LAN finále, stejně jako v Praze, MVP Tipsport CS:GO Bratislava je ale po zásluze anarkez. Právě i za jeho celkový vliv na hru DNE, kteří se trefili do černého.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.