Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapivý přestup v Brazílii? Legendární sniper může posílit FURIA

30. 5. 2023 | 12:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Zdá se, že Gabriel „FalleN“ Toledo ještě neřekl svoje poslední slovo. Jeden z nejlepších in-game leaderů a sniperů v historii CS:GO momentálně pálí v barvách organizace Imperial, jíž patří 31. místo světového žebříčku. Zájem o jeho služby ale ukázala FURIA, momentálně 12. tým světa. Podle gamearena.gg šlo o první oťukávačky, nic není dohodnuté.
Gabriel "FalleN" Toledo
Gabriel "FalleN" Toledo
Zdroj: Divulgação/BLAST

Nedaří se. Vůbec. Brazilská FURIA, tým, který byl v posledních letech schopný konkurovat nejlepším týmům světa a nejednou potrápil ty největší hvězdy, je na ústupu. Nepovedenou sérii od domácího Majoru v Riu završil pařížský turnaj, ze kterého Brazilci odjížděli s výpraskem. 0:3, žádná vyhraná mapa a poslední místo v Legends Stage.

Problémů je spousta, jedním z těch nejpalčivějších je ale pozice AWP. V době, kdy jsou snipeři základem úspěchu, je třeba mít stabilního odstřelovače, jenž dokáže sám vyhrát několik kol za mapu. A FURIA takového hráče nemá. Rafael „saffee“ Costa nikterak nevyčnívá, ba naopak. Drží se v průměru, který ale nestačí.

Otázkou je, zda by 32letý FalleN dokázal být tím klíčovým faktorem. Do týmu by ale přinesl spoustu dalšího. Hlavním přínosem pro samotnou organizaci by byla ohromná marketingová síla nejoblíbenějšího brazilského hráče CS:GO, jak připomíná také gamearena.gg. FURIA není v Brazílii nikterak oblíbeným týmem a FalleN by týmu přivedl statisíce fanoušků.

Kolotoč změn teprve začíná, mezi FURIA a Imperial proběhly prvotní kontakty. Budoucnost ukáže, zda se zájem FURIA přemění až ve velký přestup.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).