Přejít k hlavnímu obsahu

Konec české organizace? Investor mění strategii a Cryptova utlumuje činnost

Nepostoupení na LAN finále Tipsport CS:GO Bratislava není největší květnovou pohromou pro Cryptovu. Nyní přichází skutečná rána. „Z důvodu změny investiční strategie našeho hlavního investora jsme nuceni veškeré aktivity Cryptovy utlumit,“ zní v oficiálním prohlášení, které přišlo jako rána z čistého nebe. Co to ale znamená pro jednotlivé sekce, zatím není známo.
Skončí Cryptova na poli CS:GO?
Skončí Cryptova na poli CS:GO?
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Ostravská organizace Cryptova se v průběhu let usadila mezi domácí špičkou. Dnešním dnem se nad jejími sekci ve hrách CS:GO, League of Legends a FIFA, ale také celkovou existencí, zatáhla pořádně černá mračna. „Cryptova se od začátku vydala na cestu být dlouhodobý a udržitelný projekt. Bohužel nyní nemáme dost času, abychom na této cestě k cíli pokračovali a od dnešního dne utlumujeme své aktivity a budeme fungovat v omezené formě,“ zní ve vyjádření, které je způsobeno změnou investiční strategie hlavního investora.

Už během dne kolovaly za oponou spekulace, že by večer měla z některého předního celku dorazit zajímavá zpráva. Nejde ale o žádný přestup, ale smutnou zprávu pro český esport. Cryptova od počátku dbala na udržitelnost, která je nyní narušena. „V následujících měsících se tak budeme snažit najít nového silného partnera, který by měl zájem pokračovat v našem esportovém výzkumu a stát se součástí naší vize,“ pokračuje oficiální zpráva. V tuto chvíli nejsou známé důsledky, hovoří se ale například o konci v Hitpoint Masters.

Nejvíce vidět byl tým z ocelového srdce republiky vidět na poli Counter-Strike: Global Offensive. Ze CS:GO sestavy zatím nepřišla žádná informace, chvíli před oficiálním oznámením vydal jen Filip „Darber“ Böhm nicneříkající kryptický tweet. Není ale tajemstvím, že v minulosti přicházely nabídky na možná největší vycházející talent současnosti, 15letého Oldřicha „PR“ Nového. Například jeho prodej by mohl finančně organizaci hodně pomoci. Na LORGAR Cup Cryptova nahlásila Jana „pandi7o“ Holáka jako náhradníka, tak třeba právě i on bude týmu nápomocný, aby dokázal dokončit letošní sezónu v co nejsilnějším složení.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.