Přejít k hlavnímu obsahu

Dvě posily pro ENTERPRISE? Dvojitý upgrade by mohl být zcela zadarmo!

31. 5. 2023 | 17:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Letní přestupový kolotoč může začít. Po bolestivém oznámení Cryptovy přišla informace z tábora ENTERPRISE, kteří podle spekulací trénuje s jednou novou a jednou staronovou tváří.
Robert „manguss“ Kasper na Tipsport MČR CS:GO
Robert „manguss“ Kasper na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Poslední velký turnaj první poloviny domácí sezóny je za námi a týmy mohou hodnotit, jak (ne)úspěšná byla z lokálního pohledu méně důležitá půlka roku 2023. Mnoho důvodů k radosti určitě nemají v ENTERPRISE, u kterých se změny po opakovaném zklamání nabízely nejvíce. Nyní už přicházejí konkrétní jména.

Podle Twitter účtu @CzechSlovakCS ENTERPRISE trénují se dvěma změnami na soupisce. Absentuje příchozí duo z eSuby, Jakub „M1key“ Krausko a Martin „Pechyn“ Pechoušek, které v novém působišti neprokazuje svůj pravý potenciál. Především vicemistr ČR M1key patřil mezi komety minulého roku.

ENTERPRISE pro letošní sezónu překopali celý svůj kádr, kromě Tomáše „system“ Zemka nezůstal vůbec nikdo. Návrat do akce by ale nyní mohl zažít Robert „manguss“ Kasper, jehož zřejmě přestalo bavit vysedávání na lavičce. O novou štaci po konci smlouvy v Entropiq zase stojí Josef „MoriiSko“ Maurenc.

Manguss dlouhodobě patřil mezi hlavní tváře borců v černo-červeném, před rokem o něj dokonce stáli i SINNERS. Určitě by tak šlo o velkou posilu, zadarmo z vlastní stáje. Pro MoriiSka by přesun do ENTERPRISE mohl být hezkým restartem. O víkendu přitom ještě hovořil, že ani neví, jestli jeho budoucnost vůbec bude spojená s Counter-Strikem. Z bývalého angažmá se navíc dobře zná se současným kapitánem EP.

Paradoxem je, že kdyby EP dotáhli koncovku třetí mapy v eliminačním zápase Tipsport CS:GO Bratislava proti Sampi.Tipsport, možná by byla krize odvrácena a o žádných změnách se nyní nebavíme. Pětici pod taktovkou Michala „leckr“ Kadlíčka ale zřejmě chybí i přítomnost trenéra. Po včerejší zprávě Cryptovy by se nabízel také zájem o její reprezentanty. Na rozdíl od výše uvedených hráčů by ale nebyli zadarmo.

V jaké sestava ENTERPRISE zkoušejí hrát?

 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Martin „zur1s“ Sláma
 Česká republika Robert „manguss“ Kasper
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.