Přejít k hlavnímu obsahu

Česká reprezentace jde do boje o mistrovství světa! Zvládne derby se Slovenskem?

1. 6. 2023 | 18:21 Counter-Strike 2 Preview
Patnáctý ročník esportového mistrovství světa načíná své regionální kvalifikace pro CS:GO turnaj. Evropa je rozdělená do tří částí, český tým tak má parádní šanci postoupit na vrcholný turnaj. Skupinu C západní Evropy odehraje ve čtvrtek, o víkendu je na programu play-off.
Česká CS:GO reprezentace z minulé sezóny
Česká CS:GO reprezentace z minulé sezóny
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Postavit co nejlepší CS:GO reprezentaci nemá manažer Štěpán Mach letos vůbec jednoduché. Náročné harmonogramy domácích týmů znamenají, že sestava pro daný hrací den se finalizuje v podstatě na poslední chvíli. Slovensko to má o poznání jednodušší, většinu sestavu totiž tvoří hráči Sampi.Tipsport.

Cesta na mistrovství světa začne český nároďák hned zostra. Ve čtvrtek 1. června jej od 19:00 čeká vypjaté derby proti Slovensku. Duel byl navíc zvolen hlavním zápasem a objeví se na oficiálním streamu. Hned po tomto šlágru přijde poslední zápas tříčlenné skupiny, druhým soupeřem budou outsideři z Lucemburska.

Kdo tedy ale do skupinových bojů nastoupí? Volno si po náročném období berou hráči Dynama Eclot, SINNERS si naopak přehodili zápas a měli by být připraveni naskočit. Jedinými stoprocentními hráči jsou Dominik „blogg1s“ Janita a Josef „MoriiSko“ Maurenc, v případě nouze je doplní trojice z varianty B.

Pravděpodobná čtvrteční sestava:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Simon „KWERTZZ“ Horák​​

Harmongram kvalifikace:

  • Čtvrtek 1. června 19:00 –  Česká republika Česko vs.  Slovensko Slovensko
  • Čtvrtek 1. června 20:00 –  Česká republika Česko vs.  Lucembursko Lucembursko
  • Pátek 2. června – všechna čtyři čtvrtfinále
  • Sobota 3. června – obě semifinále o postup
  • Neděle 4. června – finále / zápas o 3. místo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.