Přejít k hlavnímu obsahu

Česká reprezentace je blízko. Od mistrovství světa ji dělí jediná výhra

3. 6. 2023 | 12:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Česká CS:GO reprezentace je blízko postupu na světový šampionát. Náročný sobotní špíl proti Irsku dokázal výběr Štěpána Macha po prohrané úvodní mapě otočit a postoupil do semifinále, kde narazí na silné Německo.
Česká reprezentace
Česká reprezentace
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Hranice mezi úspěchem a neúspěchem v evropské kvalifikaci na esportové mistrovství světa je minimální. Do třetího místa budou Češi spokojení, cokoli horšího bude zklamání.

O krok blíž se česká pětice posunula vyhraným čtvrtfinále nad Irskem. Na první mapě měli Dominik „blogg1s“ Janita a spol. navrch, do druhé poloviny šli ve vedení 8:7. Teroristická strana na Anubisu se ale reprezentaci vůbec nevydařila. Irové úvodní boj zvládli 16:11.

T-site na Overpassu už byla o poznání lepší. Deset bodů byl perfektní základ, na CT už šlo šlo v podstatě jen o formalitu. 16:10, rozhodovat musel Ancient. Na něj nastoupila česká reprezentace stejně jako na Anubis, úvodní polovinu vyhrála 8:7. Tentokrát si ale vedení udržela do konce. 16:12, celkově 2:1 a postup.

V semifinále na sestavu posilněnou o dva hráče SINNERS čeká od 19:00 Německo. V top 4 jsou i Slováci, ti si hladce poradili s Rakouskem 2:0.

Sobotní sestava:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek/Marek „kinzo“ Bílek

Harmongram kvalifikace:

  • Čtvrtek 1. června 19:00 –  Česká republika Česko 0:2  Slovensko Slovensko
  • Čtvrtek 1. června 20:00 –   Česká republika Česko 1:0  Lucembursko Lucembursko
  • Pátek 2. června –  Česká republika Česko 2:1  Irsko Irsko
  • Sobota 3. června 19:00 –   Česká republika Česko vs.  Německo Německo
  • Neděle 4. června – finále / zápas o 3. místo
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).