Přejít k hlavnímu obsahu

Češi postoupili na mistrovství světa! Reprezentace porazila Německo 2:0

3. 6. 2023 | 21:16 Counter-Strike 2 Reportáž
Česká reprezentace v esportovém titulu Counter-Strike: Global Offensive postoupila po výhře nad Německem na mistrovství světa do Rumunska. Po nepříliš povedené skupinové fázi si Češi spravili chuť v play-off, po Irsku překonali i silné západní sousedy. Slovenská reprezentace už tak úspěšná nebyla a právě s Němci se utká o poslední postupové místo.
Dominik "blogg1s" Janita
Dominik "blogg1s" Janita
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Debakl proti slovenskému výběru je dávno zapomenutý, česká reprezentace může slavit. Úvodní zaváhání napravila třemi výhrami v řadě. Nejdříve si poradila s Lucemburskem, následovaly zvládnuté BO3 série proti Irsku a Německu.

Německý výběr byl složený z hráčů BIG Academy patřil mezi největší favority kvalifikace západní Evropy. Před semifinálovým utkáním neprohrál ani jednu mapu a drtil jednoho soupeře za druhým.

Jenže Češi odehráli velice dobrý zápas. Nejdříve zvládli těsný závěr Vertiga (16:13), následně s klidem zvítězili na Ancientu (16:7). Oslavy mohly začít!

Stále ještě čeká českou reprezentaci poslední utkání o první místo proti Belgii. Ta v semifinále přehrála Slovensko. Ani pro slovenský výběr není nic ztraceno, v neděli se porve s Německem o třetí postupový flek.

Sobotní sestava:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek

Harmongram kvalifikace:

  • Čtvrtek 1. června–  Česká republika Česko 0:2  Slovensko Slovensko
  • Čtvrtek 1. června –   Česká republika Česko 1:0  Lucembursko Lucembursko
  • Pátek 2. června –  Česká republika Česko 2:1  Irsko Irsko
  • Sobota 3. června –   Česká republika Česko 2:0  Německo Německo
  • Neděle 4. června –   Česká republika Česko vs.  Belgie Belgie
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).