Přejít k hlavnímu obsahu

Mapa roku? Clutch střídal clutch! Jsem k ho*nu, reagoval karrigan

4. 6. 2023 | 10:09 Counter-Strike 2 Reportáž
ENCE se prostě na IEM Dallas daří. Potřetí se turnaje IEM vrátily do Texasu, ve všech případech se organizace ENCE probojovala až do finále. Letos si v semifinále poradila s FaZe a v boji o titul vyzve MOUZ v čele s Davidem „frozen“ Čerňanským. Slovenský střelec byl hlavní hvězdou vítězného duelu s Heroic.
FaZe na IEM Dallas
FaZe na IEM Dallas
Zdroj: Helena Kristiansson/IEM (s povolením)

Jedna z nejlepších map v historii Counter-Strike: Global Offensive. Alespoň tak mluví fanoušci o Ancientu v semifinále IEM Dallas mezi FaZe a ENCE. Celkem se odehrálo 59 kol nabitých akcí a parádním Counter-Strikem.

Vyrovnanější už to snad ani nemohlo být. V základní hrací době skončili obě poloviny rozdílem jediného kola i díky luxusnímu callu za stavu 14:15. Finn „karrigan“ Andersen předvedl své umění in-game leadera a perfektním blafem obalamutil ENCE.

Ohromná vyrovnanost zápasu pokračovala až do čtvrtého prodloužení. V něm začali v na CT straně a soupeři nedovolili ani jedno kolo. Díky bezchybné defenzivě měl třetí tým světového žebříčku tři matchpointy. Ty ale zůstaly nevyužité.

ENCE se nehodlali vzdát. Následující overtime sice začali prohraným kolem, následující čtyři už však zvládli a vyhráli 31:28 v jedné z nejlepších map posledních let. Znovu jsou ve finále IEM Dallas, FaZe končí na děleném třetím místě. Svůj výkon (38-75) okomentoval na Twitteru karrigan.

V prvním semifinále amerického turnaje se ukázal slovenský střelec David „frozen“ Čerňanský. MOUZ vyzvali favorizované Heroic, finalisty pařížského Majoru a momentálně druhý tým světa. Jenže na frozena Dánové nenašli odpověď.

20letý Slovák pokračuje ve vynikajících výkonech z posledních měsíců. V semifinálové sérii byl jediným hráčem MOUZ s pozitivním skóre a především na poslední mapě byl k nezastavení. Po výhře 2:1 se spolu se svými kolegy připravuje na ENCE.

Finále IEM Dallas budete moci sledovat s česko-slovenským komentářem na Twitch kanále PLAYzone. Začínáme showmatchem USA vs. The Universe od 17:30!

Česko-slovenské vysílání IEM Dallas 2023
Česko-slovenské vysílání IEM Dallas 2023
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).