Přejít k hlavnímu obsahu

Pátý titul! Slovenská hráčka naprosto dominuje světové scéně

5. 6. 2023 | 18:46 Counter-Strike 2 Reportáž
Slovenská střelkyně Katarína „Kat“ Vašková s Nigma Galaxy dominuje ženské CS:GO scéně více než rok. Když se evropský celek kvalifikoval do finále ESL Impact League, jen málokdo pochyboval o tom, že zvítězí. Hráčky z Nigma Galaxy potvrdily roli favorita a vyhrály 2:0. Turnajem prošly bez jediné prohry a získaly již pátý titul ESL Impact.
Vítězná fotografie Nigma Galaxy
Vítězná fotografie Nigma Galaxy
Zdroj: HLTV

Do finále největšího ženského turnaje se kromě Nigma Galaxy probojovala i plně polská sestava světoznámé organizace Natus Vincere, zvaná NAVI Javelins. Ta byla jediným velkým konkurentem Nigma Galaxy, jelikož až do finále, stejně jako Nigma Galaxy, neprohrála v turnaji ani jednu mapu. 

Ve finálové BO3 byly k vidění jen dvě mapy. Inferno, pick týmu Nigma Galaxy a Ancient, volbu celku NAVI Javelins. Na Infernu se odehrála těžká bitva, jelikož na straně NAVI skvěle střílela Karolina „Liina“ Kasprzyk. Za celou první mapu nasbírala 26 kilů a rating 1,42. To ale hráčky z Nigma Galaxy nezastrašilo a po těsném souboji mapu sebrali poměrem 16:13.

Po výhře na Infernu se utkání přesunulo na Ancient. Na něm měly být hráčky z Javelins jako doma. Bohužel pro ně ale nepředvedly optimální výkon a po jasném průběhu prohrály 6:16.

Nigma Galaxy tak zůstaly po dalším perfektním turnaji nejlepším týmem na dámské scéně. Vyhrály další turnaj ESL Impact a odnesly si přes 1 milion korun.