Přejít k hlavnímu obsahu

Mladý talent zahodil svou reputaci. Prosázel skiny spoluhráčů a tým jej vyhodil

10. 6. 2023 | 12:50 Counter-Strike 2 Zajímavost
Munkhboldu „Senzu“ Azbayarovi se nové angažmá bude hledat jen horkotěžko. Dle vyjádření organizace Team NKT byl shledán vinným z podvodného jednání a kromě posazení na lavičku má zakázáno si svépomocí hledat nové angažmá. Co ale přesně mladý střelec udělal?
Munkhbold "Senzu" Azbayar
Munkhbold "Senzu" Azbayar
Zdroj: Valve

Po oficiální zprávě mongolské organizace se vyjádřil jeden z nejslavnějších asijských CS:GO hráčů Hansel „BnTeT“ Ferdinand. Uvedené podvodné jednání se týkalo nakládání herních předmětů, které spoluhráči Munkhboldu „Senzu“ Azbayarovi zapůjčili. 16letý hráč propadl gamblingu a prohrál i to, co nebylo jeho.

„Máme screenshoty, na kterých se nám Senzu přiznává. Ve skutečnosti prosázel skiny, které jsme mu půjčili, a následně se pokoušel se lhaním vyhnout vrácení prohraných peněz,“ potvrdil na Twitteru BnTeT.

Senzu před sebou mohl mít velkou kariéru. Mongolské CS:GO jde vzhůru, mladý střelec už v šestnácti letech reprezentoval jeden z nejlepších asijských celků. Nyní je ale jeho reputace tvrdě pošramocená, důvěru budoucích kolegů si bude získávat složitě. Team NKT navíc oznámil, že zájemci o na lavičku posazeného hráče se musí ozvat jedině přímo organizaci. Nové angažmá si Senzu nemůže hledat bez jejího povolení.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.