Přejít k hlavnímu obsahu

Největší výhra českého týmu v roce 2023. SINNERS si vybojovali návrat do ECL

7. 6. 2023 | 10:03 Counter-Strike 2 Reportáž
Čtyři prodloužení odvrátili SINNERS ve prospěch dvou vyhraných map a zaznamenali své nejdůležitější prvenství letošního roku. Po sérii výher se vrací do druhé nejvyšší evropské ligy.
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Už to budou dva roky, co se SINNERS jako první český tým ukázali v ESL Pro League, Lize mistrů světa CS:GO. Slot mezi absolutní světovou špičkou si vybojovali díky úspěchu v ESL Challenger League, lize tehdy známé jako ESEA Premier, ze které ale koncem loňského roku sestoupili. Návrat naštěstí dlouho netrval.

Ve 43. sezóně spadli do ESEA Advanced, kde se ve 44. sezóně rozkoukávali. Nynější 45. sezóna už ale byla úspěšná. Díky 7. místu v základní části přeskočili první kolo play-off, v tom druhém kvůli soupeřově kolizi obdrželi freewin. Prvotním úspěchem nad The Prodigies si tak zajistili už minimálně baráž. Nezastavili se ale a triumfem nad MOUZ NXT si zajistili minimálně medaili. Od přímého postupu je dělila jediná výhra.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ve finále horního pavouka SINNERS vyzvali HYDRU, první profesionální tým původem z Kyrgyzstánu. Na obří překvapení a v době začátku vyřazovací fáze až 177. nejlepší tým světa český celek nestačil a padl do pavouka poražených. Pro Kyrgyzstánce jde naopak o historický moment. Hříšníky čekala ještě druhá šance.

Ve finále Lower Bracketu je v úterý večer čekala Aurora, největší favorit celého play-off. SINNERS se ovšem nenechali zahanbit a vyrovnaný šlágr na první mapě dovedli až do třetího prodloužení. Simon „KWERTZZ“ Horák nasázel 45 fragů a dovedl hříšníky do vedení. Overtime musel rozhodnout i druhou mapu, po ztrátě vedení 15:10 už ale SINNERS znova nezaváhali a návrat do druhé nejvyšší evropské ligy je na světě.

Zlatou tečku mohou napsat ve středu. V grandfinále je od 18:00 čeká s deficitem jedné mapy znovu HYDRA.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.