Přejít k hlavnímu obsahu

Velké finále YGPS je tady. Bronzovou předehru obstará Dynamo Eclot

7. 6. 2023 | 12:27 Counter-Strike 2 Reportáž
Y-Games PRO Series má před sebou poslední hrací den. Dnes večer se budou rozdělovat medaile. Ve hře o cenné kovy zůstávají týmy z Maďarska, Dánska, Polska a také Česka.
Martin „Dytor“ Handl na Tipsport CS:GO Bratislava
Martin „Dytor“ Handl na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Dynamo Eclot potvrdilo formu šampiona Tipsport CS:GO Bratislava a nejlepším domácím týmem je také ve třetím ročníku Y-Games PRO Series. SINNERS a Cryptova si vybrali špatnou chvíli ve čtvrtfinále, Sampi.Tipsport dokonce již o kolo dříve. Prohru ale mají na kontě už také DNE, a tak si zahrají jen o bronz.

Po čistých výhrách nad NAVI Junior a Entropiq bohužel pardubický celek nestačil na maďarskou jedničku DomiNation. Guy „anarkez“ Trachtman dominoval, ale jinak na svého soupeře DNE nestačili a padli v prodloužení třetí mapy. V boji o třetí místo tak dnes od 17:00 vyzvou Ignis Serpens, přemožitele SINNERS.

Kdo se ale utká o titul třetí sezóny soutěže slovenského organizátora? Favoritem na titul bude dánská pětice Astralis Talent se čtyřnásobným Major šampionem Andreasem „Xyp9x“ Højslethem. Dány ve finále vyzvou DomiNation, kteří ve skupině dvakrát zaváhali, ale od té doby jsou bezchybní. Dotáhnou to ke zlatu?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.