Přejít k hlavnímu obsahu

Zlato míří do Dánska, nejlepší český zástupce vybojoval alespoň bronz

9. 6. 2023 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí ročník Y-Games PRO Series je minulostí. Finálový hrací den nejlépe vyšel Astralis Talent, kteří mají výtečnou formu a sbírají jeden skalp za druhým. Finále YGPS ovládli rozdílem třídy.
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Dynamo Eclot na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Čeští a slovenští fanoušci se potřetí v řadě zástupce ve finále nedočkali. Dynamo Eclot si ale zahrálo alespoň o bronz, cenu útěchy. Jeho soupeřem byla smečka s názvem Ignis Serpens, aktuální polská pětka.

Vstup do série vyšel DNE parádně. Díky 31 fragům Guye „anarkez“ Trachtmana hladce ovládli Overpass, jeho další třiceti-bomba ale na výhru Mirage v prodloužení nestačila. Rozhodnout tak musela mapa Vertigo.

Izraelská hvězda zářila i do třetice, celkem za sérii nasbírala o 35 více zabití než úmrtí. I díky povedenému týmovému výkonu nakonec DNE pro cenný kov dokráčeli. Za třetí místo si odnáší zhruba 105 tisíc korun.

Vrcholem třetí sezóny Y-Games PRO Series byl duel mezi Astralis Talent a DomiNation. Dánská akademie hraje výborně a nedala maďarskému soupeři šanci. Z milionového prize poolu si tak ukrojila největší část.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.