Přejít k hlavnímu obsahu

Ženská reprezentace na mistrovství světa nepostoupí. Dvě velmoci byly proti

9. 6. 2023 | 19:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Po úspěšném tažení mužského národního týmu šel na řadu výběr pod vedením Ljudmily „Miley“ Mikitové. Tři skupinové zápasy v pátek bohužel ukázaly, že s giganty se rovnat nemůže.
Miley a Týnka
Miley a Týnka
Zdroj: PLAYzone / Team Spirit

Ženský národní výběr si nemůže stěžovat na stabilitu sestavy, která pokračuje už od loňské sezóny a letošních přípravných utkání. Známou postavu domácí scény a kapitánku reprezentace Ljudmilu „Miley“ Mikitové doplňuje profesionálka z týmu Spirit Justina „Týnka“ Ducká, dlouhodobé stálice Barbora „Luny“ Staňová a Radmila „raduu“ Dolečková a od letoška je stabilní pátou hráčkou Tereza „Terez“ Sklenárová.

V loňském roce se českému výběru nepodařilo postoupit na mistrovství světa po prohrách se silnými sestavami Norska a Francie. Francouzskou pětici Miley a spol. letos potkaly znovu ve skupině, stejně jako Nizozemsko, se kterým neuspěly v dubnovém přátelském zápase. Složení skupiny A uzavřelo Rakousko.

Pro postup do play-off bylo potřeba se umístit mezi dvěma nejlepšími týmy, ideálně tedy alespoň dvakrát zvítězit. Cesta na mistrovství světa začala jednoznačnou výhrou nad Rakouskem, stejně tak ale Češky obdržely debakl od Nizozemska. O zázrak se bohužel nepostaraly ani proti Francii, hvězdné výběry z nejvyšší ženské ligy byly příliš velkým soustem, i když šlo teprve o začátek cesty. Holky se ale nemají za co stydět.

Harmonogram skupinové fáze:

  • Pátek 16:00 –  Česká republika Česko vs.  Rakousko Rakousko – 16:2
  • Pátek 17:30 –  Česká republika Česko vs.  Nizozemsko Nizozemsko – 2:16
  • Pátek 18:30 –  Česká republika Česko vs.  Francie Francie – 3:16
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.