Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE nezastavují! Vybojovali si šanci zahrát si o postup do profesionální ligy

10. 6. 2023 | 14:09 VALORANT Reportáž
Nejlepší český tým potvrzuje formu z prvního letošního splitu a díky další jistotě medailového umístění už mají s předstihem zajištěný slot v turnaji EMEA Ascension, kde si nejlepší celky ze všech regionálních soutěží zahrají o místenku v nejvyšší profesionální lize.
ENTERPRISE VALORANT Team
ENTERPRISE VALORANT Team
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE se také ve druhém letošním splitu dostali do finálové fáze, která měla poprvé proběhnou v offline prostředí. To sice nevyšlo, český tým to ale nezastavilo. Na úvod pavouka sice nestačili na své rivaly z Acend, následně ale skolili sousedy v tabulce Anonymo Esports a zajistili si postup na EMEA Ascension.

Jistotu ale aktuálně mají pouze předkola, stále mají v lize VCL East: Surge o co hrát. Pro postup přímo do hlavní fáze potřebují v sobotu od 17:00 porazit Diamant Esports a následně po šesti porážkách v řadě konečně vyzrát na Acend, nejlepší tým regionu. EMEA Ascension je však tou nejlepší možnou motivací.

Dva nejlepší týmy každé regionální ligy si totiž v turnaji Ascension zahrají o místenku v nejvyšší soutěži pro následující dva roky. Na vyšší metu se ve světě Valorantu nedá dostat, každý hráč o ní sní. ENTERPRISE tak už nyní mají částečně splněno a poprvé se budou připravovat na konkurenci ze všech koutů Evropy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.