Přejít k hlavnímu obsahu

Takhle špatný rating měl ZywOo naposledy před rokem. Heroic ovládli finále

12. 6. 2023 | 09:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Team Vitality nedokázal ovládnout třetí Tier 1 turnaj v řadě, tentokrát se musel poklonit Heroic, které porazil v Riu a vyhnul se jim na Majoru. Dánové si tak zlepšili bilanci po sérii stříbrných a bronzových umístění, poslední velká trofej před letní přestávkou je po zásluze jejich.
Heroic na BLAST Premier
Heroic na BLAST Premier
Zdroj: Heroic

Tomu se říká bitva o titul. Ve finále jarní sezóny BLAST Premier se utkaly dva aktuálně nejlepší týmy světa, aby proti sobě dost možná uzavřely éru Counter-Strike: Global Offensive. Ve hře ale stále ještě IEM Cologne po letní přestávce, termín vydání Counter-Strike 2 je stále jednou velkou neznámou. Všichni Valve známe.

Finálová série začala na mapě Vertigo, které si zvolili Vitality. Pro Heroic nejde o oblíbenou mapu, mají na ní mimo svůj permaban nejnižší win rate, ale tentokrát soupeře parádně zaskočili. T stranu ovládli 9:6 a za CT dokázali kompletně vynulovat Mathieu „ZywOo“ Herbauta, který si připsal jen dva další fragy a celkově na Vertigu zaznamenal nejhorší rating (0.66) od loňského března. Výhra Dánů 16:9 přesunula sérii na Mirage.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na svém map picku začali Heroic za teroristy, ale se soupeřem dokázali držet tempo. CT strana jim ale absolutně nevyšla, jen třikrát se ubránili útokům Vitality a ti jim tak dali ochutnat vlastní medicíny. Rozhodovat se muselo na Infernu, kde byla první polovina velice vyrovnaná, ale po změně stran se Dánové nadechli k rozhodujícímu úderu. ZywOo a spol. si se soupeřem nevěděli rady a museli se mu poklonit.

Heroic výhrou jarního finále navázali na loňský triumf z podzimní části sezóny BLAST Premier. I když jde o možná nejvíce konzistentní tým světové špičky, tak jde o jejich teprve druhý titul nejvyšší úrovně za poslední dva roky. Po stříbru z Katowic, dvou turnajích v Riu a bronzu z Paříže a Dallasu konečně triumfovali.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.