Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi to těsně nevyšlo. Do letní přestávky jdou jako 51. nejlepší tým světa

12. 6. 2023 | 19:28 Counter-Strike 2 Žebříček
Sampi.Tipsport za poslední dva měsíce odehráli 32 zápasů zařazených do žebříčku od HLTV.org, z nichž 24 dokázali vyhrát. Rankingem tak letí vzhůru, bohužel ale před letní přestávkou nepokořili milník TOP 50. Posun jim utekl o jediný bod. Stále však jsou jasnou CZ/SK jedničkou.
Dominik „blogg1s“ Janita na Tipsport CS:GO Bratislava
Dominik „blogg1s“ Janita na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Sampi.Tipsport prožívají krásné období. V Evropě se jim náramně daří a sbírají jednu výhru za druhou. K jejich smůle ale nemá European Pro League tak vysokou důležitost a do žebříčku Sampi získali body jen za samotné zápasy. Oproti minulému týdnu se ale přestaly počítat tři starší výhry, takže ani fenomenální výsledky posledních dní nepřinesly více než dva body. Posun do vysněné TOP 50 jim tak utekl o jediné místo.

Na nejlepší tři česko-slovenské týmy je v současném HLTV žebříčku radost pohledět. Po pomalejším začátku roku má v současnosti naše scéna tři zástupce mezi 70 nejlepšími sestavami světa. O 13 míst za Sampi na 51. příčce jsou SINNERS, kteří si oproti minulému týdnu vyměnili pozici s Dynamem Eclot, aktuálně 69. nejlepším týmem světa. Pardubičtí totiž v minulém týdnu bohužel prohráli čtyři z pěti zařazených zápasů.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Počínaje tímto pondělkem započala letní hráčská přestávka. Na Tier 1 scéně se ve zbytku června nedočkáme žádných turnajů, na nižších úrovních se ale sem tam nějaký objeví. Uvidíme tedy, jak se v následujících týdnech bude pořadí měnit. Úspěchy Sampi.Tipsport jsou však opravdu čerstvé a i bez aktivity by se do TOP 50 mohli v příštím týdnu podívat. Nejen oni už ale čekají na vytoužený odpočinek před Counter-Strike 2.

Nejlepší CZ/SK týmy podle HLTV rankingu:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.