Přejít k hlavnímu obsahu

Hon za zvěčněnou slávou v Diablo IV. Vyhraj kopii úspěšné hry v naší soutěži

14. 6. 2023 | 15:25 Gaming
Vydání dlouho očekávaného titulu Diablo IV provází spousta kladných, někdy bohužel i záporných skutečností. Výzva, která start hry doprovází, se stala cílem obrovského množství hráčů, jenže servery Blizzard nepřipravil pořádně. Zážitek ze hry tak občas mohl být frustrující.
Lilith
Lilith
Zdroj: Blizzard Entertainment

Jakmile bylo Diablo IV vypuštěno do světa, okamžitě se stalo tím nejsledovanějším titulem na světových streamovacích platformách. Od své premiéry se těší hned dvounásobnému počtu diváků než konkurence. Jen na Twitchi již bylo zhlédnuto přes 55 milionů hodin obsahu.

Diablo IV soutěž
Diablo IV soutěž
Foto: PLAYzone

Přestože se nová pařba hráčům zamlouvá, nějaké mouchy se také najdou. Nejfrustrovanější chvilky zažili pravděpodobně hráči pokoušející se splnit výzvu #Diablo4Hardcore. Pro splnění je třeba dosáhnout úrovně 100 v Hardcore modu, tedy bez jediné smrti. Odměnou je zvěčnění jména hráče na soše Lilith ve hře.

Na tento hon se vydalo mnoho hráčů a servery tento nápor nezvládaly optimálně, což mělo za následek lagování, které se stalo strůjcem řady problémů. Štěstí v neštěstí měl například streamer Souaïb „carn“ Hanaf. Ten se stal prvním hráčem, který dosáhl levelu 100, ale dlouho budovaný postup byl krátce na to ztracen, když jeden z lagů zapříčinil jeho smrt. Samotná postava a 82 hodin hraní bylo fuč.

Obětí lagů byl také Michael „shroud“ Grzesiek, i ten ale ve finále level 100 nakonec pokořil. Jako 225. z 1000 hráčů dokončil výzvu také Tyler Faraz „Trainwreck“ Niknam. Jak se daří v hardcore výzvě vám?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.