Přejít k hlavnímu obsahu

Král je zpátky. Čínská legenda má za sebou úspěšný debut s EDG

14. 6. 2023 | 16:09 League of Legends Reportáž
Jian „Uzi“ Zi-Hao je po roční pauze zpět na profesionální scéně League of Legends. Jedno z nejlepších ADC historie oblíbené MOBA hry z dílny Riot Games se přidalo k EDward Gaming a má za sebou úspěšný start v novém angažmá. Utkání proti Invictus Gaming i přes menší komplikace EDG zvládli a na své konto v LPL si připsali druhou výhru.
EDG Uzi
EDG Uzi
Zdroj: EDward Gaming

Ideální soupeř do úvodní série pro 26letého Uziho. Legenda, jež v EDward Gaming nahradila Hu „Leave“ Hong-Chaa, nenarazila hned v prvním zápase na jeden z top světových týmů, ale na celek, který je blízko dna čínské LPL. A podle toho také série vypadala.

Nešlo o perfektní League of Legends. Vítězství je ale pro Uziho a spol. momentálně nejdůležitější. Tréninku mají za sebou EDG s novým ADC pramálo, samotný Zi-Hao si musí znovu zvykat na stage a zápasy v LPL. První krok má úspěšně za sebou, svým výkonem se rozhodně neznemožnil. Ba naopak, mnoho fanoušků překvapil.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Nebyl to pochopitelně ten Uzi, který bojoval s Fakerem o pozici nejlepšího hráče světa. Po roční pauze to byla ale velice kvalitní zahřívačka. A Uzi si svůj návrat viditelně užíval, dobrá nálada z něj vyzařovala.

Slušný výkon korunoval dominantní hrou s Lucianem. Uzi představoval pro soupeře nebezpečí. S dalším tréninkem a zápasovou praxí se můžeme těšit od 26letého borce na velké věci.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).