Přejít k hlavnímu obsahu

Kam zamíří největší český talent? Takovou šanci by si týmy neměly nechat ujít

16. 6. 2023 | 08:18 Counter-Strike 2 Spekulace
Pro scénu jako takovou je úpadek Cryptovy hodně bolestivý. Konkurenční týmy ale mohou situace využít pro ulovení vytoužených posil. Tou nejlákavější je bezesporu Oldřich „PR“ Nový, patnáctiletý mladík považovaný za největší současný talent česko-slovenské CS:GO scény. Kdo by po něm mohl v případě konce Cryptovy zamířit? A nevyzkouší rovnou Evropu?
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

SINNERS

Trojnásobní mistři ČR si své jádro drží už tři a půl roku. Budoucí změny se ale zdají být nevyhnutelné, Counter-Strike 2 je může zlomit. Simon „KWERTZZ“ Horák už sice dodal týmu čerstvou krev do žil, pokud by chtěli kádr oživit radikálnějším řezem, PR může být ideální volbou. Třeba místo Maxe „SHOCK“ Kvapila?

Sampi.Tipsport

Aktuálně nejlepší česko-slovenský tým dle HLTV žebříčku má nabitý kádr plný hvězd. Najít místo pro PR se zdá být v podstatě nemožné. Jeden scénář se ale nabízí. Pokud by totiž přišla na Matúše „MATYS“ Šimka neodmítnutelná nabídka ze světa, mohl by se PR stát jeho nástupcem s vyhlídkami na mnoho let dopředu.

Dynamo Eclot

Pardubický celek letos září a ani tady by se místo PR nehledalo lehko. Naopak možná nejsložitěji. Statisticky by se nabízelo nahradit Vojtěcha „Valencio“ Mydláře, kompletně by se tím ale nabourala struktura. Pro PR by tak nejspíše sáhli jen v případě interních rozbrojů, kdy by některá z klíčových postav šla z kola ven.

Entropiq

Pražská organizace se rozloučila s domácím jádrem hlavní sekce a není jasné, jaké jsou budoucí plány ohledně působení na CZ/SK scéně. Jako zajímavý krok pro letošní rok by se ale mohlo zdát angažování celé sestavy Cryptovy, případně kolem PR postavit novou, pokud by mladík o takový přesun vůbec stál.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

ENTERPRISE

Tým pod vedením Michala „leckr“ Kadlíčka je po první polovině letošní sezóny zralý na změny. ENTERPRISE už ale mají vyhlédnuté dvě zajímavé posily a nějaký čas s nimi dokonce naplno hrají. Stále však nejsou oficiálně představené a šance ulovit talent kalibru PR by mohlo situaci ještě otočit úplně jiným směrem.

Cryptova

Vedle možných přesunů se ale určitě nedá vyloučit, že spolu současná sestava Cryptovy letošní rok dohraje, i kdyby pod hlavičkou jiné či žádné organizace. Podle našich informací hráčům běží výpovědní lhůty, podobně jako tomu bylo na začátku roku u eSuby, ale například medaile z MČR by byla krásnou rozlučkou.

UNiTY

Z domácích profesionálních sekcí jsou UNiTY největším zklamáním. Povětšinou z bývalých hráčů eSuby sice poskládali zajímavý kádr, pomoci si s odpadlíky z Cryptovy ale může být lákavé. Full-time podmínky jsou stále full-time podmínky. Dá se ale očekávat, že z domácích celků by pro PR šlo o poslední variantu.

eSuba

Těžko si to představit, ale vynechat eSubu nemůžeme. Aktuálně sice nedisponuje profesionální Counter-Strike sekcí, nikdy ale nevíte, kdy na dveře zaklepe movitý investor nebo klíčový partner, díky kterému se vrátí na scénu a do bojů o medaile. PR zní jako ideální stavební kámen pro vybudování úspěšného kádru.

Evropa

Ten nejzajímavější scénář na závěr. Pokud by se brzy šestnáctiletý PR stal skutečně volným hráčem, mohl by se stát lákavým artiklem na přesun do zahraničí. V zákulisí se zatím skloňuje pouze jméno MOUZ NXT, což by byla parádní adresa. Právě z této akademie se totiž na Tier 1 scénu dostalo nejvíce talentů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.