Přejít k hlavnímu obsahu

Z ENTERPRISE do nejvyšší ligy! Hvězda českého týmu má namířeno do Heretics

15. 6. 2023 | 13:50 VALORANT Spekulace
Když anglický hráč s miliony sledujících napříč sociálními sítěmi posílil v prosinci ENTERPRISE, kompetitivní scéna byla v údivu. Po půl roce angažmá v českém týmu jde ale bývalý Fortnite šampion zase o dům dál. Benjy „benjyfishy“ Fish je lákavým zbožím mezi evropskou elitou.
Benjy „benjyfishy" Fish
Benjy „benjyfishy" Fish
Zdroj: Riot Games (Colin Young-Wolff)

Dva domácí turnaje, dva suverénní triumfy. Dva splity evropské soutěže, dvě druhá místa. ENTERPRISE po příchodu Benjyho „benjyfishy“ Fishe a trenéra Alessandra „Tenebra“ Marenziho byli letos k nepoznání a z týmu zralého na sestup se stal jeden z nejlepších Tier 2 celků Evropy. Anglická hvězda jezdila do Česka pravidelně i na bootcampy, stále však byla pouze dlouhodobým stand-inem. Tahle doba nyní končí.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Bylo zřejmě jen otázkou času, kdy Fishovi hodí laso jeden z předních evropských týmů. Ta chvíle nastala právě teď, před kvalifikací na mistrovství světa. O služby hráče, který se po konci Fortnite kariéry dobře adaptoval i v FPS titulu od Riot Games, má zájem elitní tým Heretics. „Kacíři“ už měli dostat povolení na dodatečný přestup v průběhu sezóny, angažmá se nemá týkat jen Last Chance bojů o postup na šampionát.

Heretics se po konci Aleksandera „zeek“ Zygmunta spoléhali na kouče Brandona „weber“ Webera. Pokud však chtějí uspět a ukázat se na VALORANT Champions, vrcholu sezóny, potřebují hrozivější palebnou sílu. A tu by benjyfishy měl španělské organizaci bezesporu dodat, spolu s přísunem fanoušků. V českém týmu ale paradoxně nebyl hlavní hvězdou, třeba se velkého přestupu brzy dočká i mladičký Alex „alexiiik“ Havlásek.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.