Přejít k hlavnímu obsahu

99 rating. Pelé je prvním hráčem FIFA 23 s maximálním hodnocením

17. 6. 2023 | 08:45 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
První karta ve FIFA 23 dosáhla na zaslíbený 99 rating. Brazilec Pelé dostal speciální kartu Shapeshifters, která jej posouvá na levé křídlo a zároveň mu zajišťuje prvenství v závodě za nejvyšším možným hodnocením ve fotbalové hře od EA Sports. Druhou nejlépe hodnocenou kartou z nového proma je Virgil van Dijk s ratingem 98.
Pelé je prvním hráčem FIFA 23 s maximálním hodnocením
Pelé je prvním hráčem FIFA 23 s maximálním hodnocením
Zdroj: futbin.com

Pryč jsou doby, kdy dostávaly karty Team of the Year a Team of the Season celkové hodnocení 99. Hráči FIFA si nyní musí na podobné pecky počkat o něco déle. Vloni to byla během Shapeshifters legendární dvojice Lionel Messi a Cristiano Ronaldo, letos se jako první na hranici 99 dostal Pelé s příchodem stejného proma.

Brazilec pochopitelně není na přestupovém trhu dostupný. Pětihvězdičková slabá noha, stejně silné kličky, driblink 99. O moc horší nejsou ani jeho střelecké schopnosti, rychlost nebo přihrávky. Pelé pokryje všechny pozice na kraji zálohy/útoku, tedy PK, PZ, LK a LZ.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Shapeshifters promo

Jedna z oblíbenějších akcí FIFA začala v pátek 16. června. Hlavní hvězdou je již zmíněný Pelé. Už nyní ale patří mezi největší oblíbence alžírský fotbalista oblékající dres Manchesteru City. Riyad Mahrez má stejně jako Pelé pět hvězdiček na slabé noze i kličkách. Jeho střelba je famózní, stejně jako driblink.

Výborné SBC dostal Dayot Upamecano. Ani ne za 500 tisíc můžete získat silného záložníka, který ale může zahrát i velice kvalitně v útoku. Opomenout nesmíme Virgila van Dijka s hodnocením 98 nebo Bruna Fernandese na kraji.

Celkem čtyři hráči se dostali do party Shapeshifters Premium. Na křídle bude obránce prohánět Przemyslaw Frankowski, naopak na stoperu se může ukázat Sheraldo Becker. Levý kraj obrany zastoupí Toko Ekambi a Thorgan Hazard.

Štítky: FIFA 23, Pelé
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).