Přejít k hlavnímu obsahu

1 výhra, 1 prohra. ENTERPRISE s novými posilami makají i o letní přestávce

19. 6. 2023 | 18:25 Counter-Strike 2 Reportáž
CS:GO týmu ENTERPRISE se nevydařila první polovina roku a nechtějí tak na nic čekat. Michal „leckr“ Kadlíček přivítal dvě posily a společně vlétli do prvního turnaje – LEON TEAMPLAY.
manguss a MoriiSko, nové posily EP
manguss a MoriiSko, nové posily EP
Zdroj: ENTERPRISE esports (s povolením)

Evropská online soutěž o 11 tisíc dolarů je alespoň nějakou výplní oficiální hráčské přestávky. Na nižších úrovních totiž mohou týmy plánovat své pauzy poněkud volněji. Ze šestnácti účastníků se polovina nachází v nejlepší světové stovce, takže nejde jen o jakýsi „vesnický turnaj“. Uspět se bude snažit i český zástupce.

ENTERPRISE letos zůstávají za očekáváním, návratu do bojů o medailové příčky by měly pomoci dvě nové tváře. V případě Roberta „manguss“ Kaspera jde o navrátilce po půlroční pauze, jeden z dřívějších tahounů bude hladový. Pro Josefa „MoriiSko“ Maurence je první přesun po několika letech důležitým osvěžením kariéry. Za oba hráče navíc organizace nemusela utratit ani korunu, o to cennější příchody to jsou.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Vítěznou premiéru si však zatím zažil jen jeden z borců. Do skupinové fáze LEON TEAMPLAY totiž mohl naskočit jen MoriiSko, za mangusse zaskakuje Jakub „M1key“ Krausko. Ve zmixovaném složení se ENTERPRISE podařilo skolit polskou sestavu Ignis Serpens, která v nedávném play-off Y-Games PRO Series končila na čtvrtém místě. Na prvotní úspěch bohužel nenavázali, Zero Tenacity podlehli 0:2.

Nejkratší možnou cestu do vyřazovací části si český celek sice nechal utéct, stále však není všem dnům konec. Ve spodním pavouku skupiny B se stále hraje o třetí postupový slot, EP nyní potřebují dvakrát v řadě zvítězit. Jako další jim v cestě bude stát ENCE Academy, semifinále LB proběhne v pondělí od 19:30. Vítěz tohoto duelu se o postup o den později utká s lepším týmem ze druhého semifinále Nemiga vs. AGO.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.