Přejít k hlavnímu obsahu

Dohra špatných výsledků. Entropiq propouští základní sestavu, vrátí se zpět domů?

19. 6. 2023 | 15:24 Counter-Strike 2 Přestup
Je to marný, je to marný, je to marný. I taková slova asi musejí padat v CS:GO oddělení české organizace Entropiq. Před necelými dvěma měsíci se hlavní sekce proměnila v mezinárodní pětici s jediným Čechem. Ani tento pokus ale nepřinesl ovoce. Kam povedou další kroky?
Christoph „red“ Hinrichs, dosavadní kapitán
Christoph „red“ Hinrichs, dosavadní kapitán
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Už žádná speciální pojmenování, pro rok 2023 byl mimo akademie už na poli CS:GO jen jeden Entropiq. Do sestavy s česko-slovenským jádrem byla vložena důvěra, ale už na konci dubna přišly změny, které z ní udělaly mezinárodní pětici. Jako jediný český voják v poli zůstal Filip „⁠AJTT⁠“ Dolenský. Projekt ale pokračoval v sestupné tendenci. Za jediné úspěchy se dá považovat účast na LAN finále Tipsport CS:GO Bratislava, kde ale v improvizované sestavě skončili poslední, popřípadě postup do v ESEA lize do divize Advanced.

Po dalších zklamáních v Champion of Champions Tour či European Pro League přichází jasný vzkaz. Po nepovedeném prvním kvartálu přišly jen dílčí změny, po nevydařeném druhém přichází daleko radikálnější krok. Organizace dnes oznámila, že Michał „snatchie“ Rudzki, Christoph „red“ Hinrichs, Richard „ritchiEE“ Mestdagh, Niclas „PlesseN“ Plessen a Filip AJTT mohou hledat nový domov, zatímco vedení Entropiqu bude prozkoumávat nové možnosti. Trenér Mariusz „Loord“ Cybulski už oznámil, že mu končí smlouva.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

V tuto chvíli se tak nejspíše nedá vyloučit vůbec žádný scénář. EIQ se dlouhodobě netají ambicemi do zahraničí, lokální scénu ale vynechat ve svých plánech určitě nemohou. Na čistém stole mají pouze několik běžících kontraktů, jinak mohou pro vstup do éry Counter-Strike 2 vybudovat vše opět od nuly. Nebo si například vytipovat hotovou zahraniční sekci, jako tomu svého času bylo u úspěšné ruské pětice. Nejlepším týmem bez organizace je v tuto chvíli francouzský celek Looking4Org (#36), dříve hrající pod křídly HEET.

Zajímavé bude sledovat cestu Filipa „⁠AJTT⁠“ Dolenského. Ten kromě jedné pauzy oblékal černo-zelený dres od samého začátku. I jemu by však mohlo prospět nové prostředí, nabídky na 22letého hráče se určitě najdou. V případě setrvání jej organizace určitě bude chtít využít pro závěr MČR sezóny, na jejímž vrcholu by Entropiq neměl chybět. Další východisko může spočívat v akvizici Cryptovy, jejíž CS:GO tým v Ostravě z finančních důvodů nepokračuje a může být vysoce lákavým artiklem – nejen kvůli Oldřichu „PR“ Novém.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.