Přejít k hlavnímu obsahu

Americká scéna se zbláznila! Team Liquid prodává svou ikonu a míří do Evropy

20. 6. 2023 | 08:52 Counter-Strike 2 Spekulace
Zákulisní spekulace nabírají na obrátkách a některým se skoro ani nechce věřit. V hlavní roli je tentokrát Severní Amerika a dvě její přední organizace. Jako první se zaměříme na Liquid.
Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis
Zdroj: ESL (Stephanie Lindgren)

Dvěma nejdůležitějšími postavami historie týmu Liquid byli Nick „nitr0“ Cannella a Jonathan „EliGE“ Jablonowski. Zatímco kapitán se podruhé a nyní už definitivně s celým světem Counter-Striku rozloučil, EliGE byl nejdéle sloužícím hráčem v jednom Tier 1 týmu na celém světě. Tahle série se zdá být ale u konce.

Z neznámého důvodů se jej organizace chystá zpeněžit a kolem Marekse „YEKINDAR“ Gaļinskise přestavit kádr. S evropským jádrem! Ano, je tomu tak, po Cloud9 přijde USA o další svoji milovanou organizaci. Severoamerická CS:GO scéna má mezi špičkou a zbytkem tak velkou díru, že už nejsou kde hráči brát.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Jako první se objevilo jméno Roberta „Patsi“ Isyanova z týmu Spirit. U překvapivého jména z Ruska se údajně už jen čeká, jestli se podaří vyřídit všechny náležitosti přestupu. U něj to ale neskončí. V případě prodeje EliGE by Team Liquid měl posílit hráč, jenž doposud neopustil hranice bulharské scény.

Přesun 22letého Alekse „Rainwaker“ Petrova do zámoří by byl ještě více šokující než ten Patsiho. Jeho jméno se nikdy neskloňovalo mezi největšími talenty, pro které by se ještě k tomu stálo za to se přesunout do nabitějšího regionu. Liquid chtějí riskovat, nedisponují takovým budgetem, nebo jen věří Yekindarovi.

Překvapivý je možná také fakt, že v případě přesunu do Evropy by si chtěli ponechat Joshe „oSee“ Ohma a nevyužít rozšířenou základnu hráčů. 24letý sniper byl často považován za jednu z klíčových slabin Liquid.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.