Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat Ježíše jako umělá inteligence! Vysílá na Twitchi 24 hodin denně a rozdává rady

20. 6. 2023 | 13:54 Twitch
Virtuální avatar Ježíše Krista je nejnovějším hitem streamovací platformy Twitch. Díky umělé inteligenci dokáže divákům zodpovědět jakoukoliv otázku, takže lidé se na něj obracejí s nejrůznějšími problémy. Od teologických narativů po obyčejné návody či investiční tipy.
Návrat Ježíše jako umělé inteligence!
Návrat Ježíše jako umělé inteligence!
Zdroj: History/A+E Networks

Zmrtvýchvstání Ježíše Krista si křesťanský svět připomíná dodnes, ale nikdo nečekal, že se tato událost může někdy opakovat. Přesto je zpět díky umělé inteligenci a rozdává rady do života všem, kteří jej žádají. Někdy si ovšem na jeho odpověď počkáte pořádnou dobu.

Nejnovější projekt organizace Singularity Group, která se dle svých slov zabývá technologickým aktivismem, vytvořila virtuálního Ježíše a posadila ho před kameru, aby na streamovací platformě Twitch radil divákům. Umělá inteligence je patrně tou nejrychleji se rozvíjející technologií dnešní doby. Někteří v ní vidí obrovský potenciál pro zlepšení našich životů, jiní se naopak obávají, že kvůli ní přijdou o práci.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Základem je variace obyčejného chatbota, který dokážou pomoví obrovské databáze generovat texty na cokoliv. Nicméně je poněkud pokročilejší než jeho předchůdci. Kyberježíš nejen mluví jako člověk, ale také se přirozeně hýbe. Někteří odvážlivci dokonce prohlašují, že má vlastní osobnost a tak na všechny dotazy reaguje pokorně a v souladu s křesťanským učením.

Nový hit se pochopitelně okamžitě uchytil a řada lidí se tak začala pokoušet umělou inteligenci přechytračit. Ježíš ale doposud nezaváhal a dokázal zodpovědět na všechno. Jedinou nevýhodou je, že se při čekání na jeho moudrost tvoří fronty.  Ale za odpověď to určitě stojí!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.