Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní výkon! Oskar dotáhl olofmeisterův tým k zisku 100 tisíc dolarů

21. 6. 2023 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Tomu říkáme jízda veteránů! Olof „olofmeister“ Kajbjer, Tomáš „oskar“ Šťastný a Richard „shox“ Papillon stříleli jako za mlada a krátký na něm byl i největší objev posledního Majoru.
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Tomáš „oskar“ Šťastný na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Druhé vydání 1xBet GOAT League přineslo propojení streamerů, profesionální hráčů a hráček, trenérů, komentátorů a analytiků. Jedinečné týmy od čtvrtka bojovaly o 250 tisíc dolarů. Své týmy postavila tato osmička kapitánů: Lobanjica, NadeKing, TrilluXe, Nikolarn, Pimp, AdreN, GeT_RiGhT a olofmeister.

Pro české fanoušky byla nejzajímavější sestava posledního jmenovaného švédského matadora. Olof „olofmeister“ Kajbjer se totiž obklopil dvěma ostřílenými borce pomalu se loučící generace profíků. Tomáš „oskar“ Šťastný se v letní přestávce nenechal se zahanbit a světu se ukázal v opravdu fenomenální formě.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ve skupině sice zmíněné trio spolu s Ksenií „Ksu“ Volkovou a Nestorem „LETN1“ Tanićem uspělo jen jednou, jakmile ale začalo play-off, veteráni začali řádit. Ve čtvrtfinále si smlsnuli na AdreNově výběru a v semifinále se nepárali také s Lobanjicou, obhájcem prvenství. Rozhodující mapa však skončila až na skóre 28:24. Oskar nasbíral o 38 více zabití než úmrtí, olofmeister se zastavil na bilanci +31. Shox zaostával jen lehce.

Hvězdné výkony pokračovaly i v samotném boji o titul. Ivan „iM“ Mihai nebo Nathan „NBK-“ Schmitt v Pimpově sestavě byli na ikony CS:GO historie krátcí, i když sérii dotáhli do třetí mapy. Olofmeister, oskar a shox si hezky rozdělili role, každý táhl jednu mapu, ta rozhodující patřila českému borci. Není tedy divu, že v celkovém součtu je statisticky nejlepším hráčem play-off. Olofova banda si odnáší odměnu 100 tisíc dolarů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.