Přejít k hlavnímu obsahu

Toho nejde nemilovat. Talentovaný mladík si získává srdce fanoušků z celého světa

21. 6. 2023 | 13:30 VALORANT Příběh
Neexistuje stoprocentní recept, jak si získat fanoušky. Devatenáctiletý talent ale si během jediného turnaje udělal jméno, jako jen málo kdo. Dokonce i hvězdní hráči přiznali, že od něj něco málo okopírovali. Svým jedinečným gameplayem udělal do světa díru a lidí ho zbožňují.
ZmjjKK alias KangKang a jeho ikonická show
ZmjjKK alias KangKang a jeho ikonická show
Zdroj: VCT

Tokijský šampionát Masters přinesl mnoho překvapení, a jedním z nich je nepochybně Zheng „ZmjjKK“ Yongkang. Vycházející hvězda čínského týmu EDG vede nejen střeleckou statistiku, ale nejen výkony několikanásobně rozšířil zástup svých fanoušků. Od sestavy z nejlidnatější země světa se toho moc nečekalo, přece jen oficiálně v Číně hra ještě nevyšla a tamní komunita se s hrou spíše seznamuje.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Přesto svět nevěřil vlastním očím, když čínský tým poprvé vyhrál na mezinárodní scéně. Hlavním protagonistou byl právě ZmjjKK alias KangKang, který pokud dostane do ruky Operatora, těžko se zastavuje. Větší radost následovala po postupu do play-off, mezi nejlepší osmičku týmů z celého světa. Po jednom z mnoha clutchů navíc předvedl něco, co svět nezapomene. Ihned se stal hvězdou internetu.

Energie, s níž se tento mladík prezentuje, bere dech. Navíc je jeho styl tak jedinečný, že si z něj ostatní hráči brali příklad. „Koukal jsem na jeho hry a ten kluk je šílený. Prostě všechny zabije. Pár věcí jsem si od něj vypůjčil,“ svěřil se mistr světa Ardis „ardiis“ Svarenieks. K devatenáctileté vycházející hvězdě vzhlíží ale i diváci, pro které je novým idolem. Nestraní diváci ho považují za nejzábavnějšího hráče ke sledování.

Od EDG se nečekalo v podstatě nic, ale fanoušci je najednou viděli klidně na zázračnou jízdu třeba až do finále. Jenže to byla spíše jízda na horské dráze. Úvodní zápas play-off EDG prohráli s TL, ale posléze dokázali vyřadit mistry světa LOUD. Čínský celek se stal jejich teprve čtvrtým přemožitelem v historii. Dál to ale už nedotáhl. Paper Rex se i s náhradníkem dokonale připravili a vystoupení ZmjjKK je minulostí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.