Přejít k hlavnímu obsahu

S náhradníkem až na stupně vítězů! Nikdo jim bez hlavní hvězdy nevěřil

22. 6. 2023 | 07:52 VALORANT Příběh
Vítězové pacifické ligy se na mezinárodním turnaji v plné síle ukázat nemohou. Problémy s vízy stály účast ruskou hvězdu a zároveň víru v jakýkoliv úspěch týmu. Jenže náhrada byla natolik dostačující, že se sestava dostala až před brány samotného finále. Stále mají šanci.
PRX poráží NRG v rozhodujícím duelu
PRX poráží NRG v rozhodujícím duelu
Zdroj: VCT

Organizace Paper Rex je jednou z nejpopulárnějších na VALORANT scéně. Se sídlem v Indonésii má řadu místních fanoušků, kteří se rozrostli do světového měřítka. Agresivní herní styl přinesl ovoce, ale ne vždycky se dařilo. Začátkem roku se ale nedařilo a došlo na změnu sestavy. Benedict „Benkai“ Tan šel z kola ven a nahradil ho jednadvacetiletý Ilya „something“ Petrov, který doposud terorizoval Tier 2 ligu.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Výsledky se dostavily okamžitě. Nová posila a její energie dodala týmu, vše co Paper Rex potřebovali, aby to dotáhli to až k titulu v pacifické lize. Jenže something se radovat naplno nemohl. Ruskému hráči se nepodařilo zařídit si víza pro tokijský šampionát Masters. V tu chvíli si svět myslel, že Paper Rex nemají šanci uspět na mezinárodní scéně bez svého hvězdného střelce. Více se však zmýlit nemohl.

Náhradníkem sice nebyl na lavičce čekající Benkai, ale bývalý thajský CS:GO profík a později streamer Patiphan „CigaretteS“ Posri. Minimální zkušenosti a pouze deset dní na přípravu s týmem nevěstily nic dobrého. Přesto se povedlo úvodní duel vyhrát a ukázat, že celý tým nestojí pouze na jedné osobě. Následovala ale krutá srážka s realitou, protože Fnatic se rovnat nemohli a spadli do spodního pavouka.

Druhý nádech byl ale ještě silnější. Ukončili parádní jízdu EDG a čekali na ně NRG, kteří na mezinárodním turnaji nikdy neskončili bez medaile. První mapa se táhla do prodloužení, ale hrdinou intenzivní přetahované se stal právě náhradník CigaretteS, který v nejdůležitějším momentu celé série udržel nervy a podržel svůj tým. Na druhé mapě sice zažili krušné chvíle, ale bitvu na té poslední vyhráli. Nejen, že poslali NRG domů, ale i s náhradníkem už mají jistou medaili. Pro trofej musí čelit EG a popřípadě znovu Fnatic.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.