Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší tým světa chce být ještě lepší. Veterán musí uhnout mladému talentu

22. 6. 2023 | 18:07 Counter-Strike 2 Přestup
Team Vitality dnes odpoledne potvrdil spekulovaný přestup. Po titulu z Majoru se odhodlali ke změně v sestavě, aby mohli v Counter-Strike 2 pokračovat na špici. Příchod mladého Izraelce ovšem odnesl Peter „dupreeh“ Rasmussen, který se však ještě s kariérou loučit neplánuje.
Shahar „flameZ“ Shushan
Shahar „flameZ“ Shushan
Zdroj: Team Vitality

Čas nezastavíš. Ve stejný den, co se s Astralis rozloučili dva bývalí členové legendárního jádra, končí ve svém angažmá také třicetiletý Peter „dupreeh“ Rasmussen. „Aby ale bylo jasno a vyjasnily se spekulace – neměl jsem v úmyslu odejít do hráčského důchodu,“ komentuje svůj konec, který však není tečkou jeho kariéry.

Team Vitality se před přechodem na Counter-Strike 2 loučí s nejúspěšnějším hráčem CS:GO historie. „Peterův odchod nám dává prostor k začlenění nových talentů do týmu, abychom mohli vybudovat novou generaci šampionů,“ píše se na stránkách organizace. Dres Vitality totiž bude oblékat o deset let mladší hráč.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Spekulace o zásahu do sestavy byly zprvu překvapivé, po čase si ale všichni uvědomili, že příchod Shahara „flameZ“ Shushana dává smysl. Dvacetiletý talent je připravený udělat další krok po působení v OG a ještě dříve v Endpoint. O jeho služby byl velký zájem, hráče jeho kalibru neseženete zadarmo každý den.

Důležitá také bude vzájemná chemie, protože ve Vitality už od loňského léta působí jeho krajan a někdejší spoluhráč Lotan „Spinx“ Giladi. Právě izraelské duo může být v kombinaci s Mathieu „ZywOo“ Herbautem budoucností na spoustu let. Dravé mládí bude klíčovou zbraní u přechodu na nový díl Counter-Striku.

Posílená sestava Vitality:

 Francie Dan „apEX“ Madesclaire
 Dánsko Emil „Magisk“ Reif
 Francie Mathieu „ZywOo“ Herbaut
 Izrael Lotan „Spinx“ Giladi
 Izrael Shahar „flameZ“ Shushan

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.