Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč v MOUZ? Talentovaný PR má otevřenou cestu životnímu přestupu

23. 6. 2023 | 09:35 Counter-Strike 2 Spekulace
Čeští a slovenští hráči mají v organizaci MOUZ dlouhou historii. Na časy Tomáše „oskar“ Šťastného a Martina „STYKO“ Styka se dodnes vzpomíná, současnou největší hvězdou je David „frozen“ Čerňanský, který za MOUZ střílí od svých 16 let. Nyní by mohl mít svého následovníka.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: Cryptova (s povolením)

Oldřich „PR“ Nový platí za největší současný talent domácího Counter-Striku. Po angažmá v GLORE a Dark Tigers se patnáctiletý poklad usadil v Cryptově, která ale bohužel z finančních důvodů potlačila své aktivity a hráčům běží výpovědní lhůty, jak informují naše zdroje. Celá sestava by tak za pár týdnů měla být volná.

Domácí týmy tak mají šanci ulovit zajímavé zboží bez nutnosti sahat hluboko do kapes, což se v polovině sezóny málokdy stává. Nejen lokální koně ale vyhlížejí posily. V případě PR se dokonce spekuluje o zahraničí.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ve svých patnácti letech působí Nový jako vyspělý hráč, své kvality nejlépe potvrzuje proti silnějším týmům. Klíčovou postavou byl tak například ve vyhrocených duelech proti SINNERS. Zdá se tak po všech stránkách připravený na posun na vyšší úroveň. Podle nejnovějších informací už ale nebude bojovat o domácí tituly.

Už několik týdnů se totiž za oponou hovoří o zájmu MOUZ NXT. Akademie slavné organizace je parádní adresou, s mladými talenty umí pracovat a pravidelně ty nejlepší prospekty posouvá do hlavního týmu. V září navíc PR bude šestnáct let, takže mu nebude nic bránit se naplno ukázat ve světě. Ideální načasování.

Ačkoliv je možné, že český mladík bude čekat na konec smlouvy, tak možnost přesunu do Německa včera nabrala na obrátkách. MOUZ NXT totiž na přestupovou listinu umístili dva své hráče, PR by měl být přímou náhradou za Marcuse „Q-Q“ Krolak-Henriksena. Cestička dalšímu Čechovi v Evropě se zdá být umetena.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.