Přejít k hlavnímu obsahu

Petr Čech v útoku! Ve FIFA 23 vyšla nejbizarnější česká karta historie

26. 6. 2023 | 13:04 EA SPORTS FC 24 Gaming
Tohle tady ještě nebylo. Legendární Petr Čech, česká fotbalová ikona, jež si svými kariérními výkony vysloužila speciální kartu ve FIFA, se poprvé v historii hry od EA Sports ukáže na hrotu. Jeho levačka už se tak bude hodit nejenom na výkopy, ale také na výstavní vingly.
Petr Čech dostal speciální kartu
Petr Čech dostal speciální kartu
Zdroj: EA Sports (s povolením)

443 zápasů v Premier League, 202 vychytaných nul. Takovou bilancí se může pyšnit Petr Čech, jeden z nejlepších brankářů fotbalové historie. Mezi třemi tyčemi česká legenda čarovala, nyní se ale posouvá na druhou stranu hřiště. Hlavním úkolem bude míč dostat do sítě.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ve FIFA 23 dostal Petr Čech neobvyklou kartu. V rámci proma Shapeshifters, ve kterém vývojáři z EA Sports posouvají fotbalisty mimo jejich tradiční pozice, se bývalá hvězda Chelsea posunula až do útoku. V základní sestavě jej hráči mohou postavit na ST nebo CF.

Získat kartu lze skrze SBC. Ke složení výzvy je třeba celkem 55 karet, většina z nich je ale bronzových a stříbrných. Navrch přihodíte jedenáctku s ratingy 85 a 87 a Petr Čech je váš.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).