Přejít k hlavnímu obsahu

43 milionů za dva hráče! Cloud9 a NAVI pracují na rekordním transferu

25. 6. 2023 | 16:36 Counter-Strike 2 Spekulace
Jednání kolem nejočekávanějšího přestupu léta stále probíhají, Ruský insider OverDrive nyní odhalil, že výkupní klauzule za oba ruské hráče dosahuje astronomické částky 2 mil. dolarů.
Perfecto a electroNic
Perfecto a electroNic
Zdroj: PGL (João Ferreira)

Denis „electroNic“ Sharipov a Ilya „Perfecto“ Zalutskiy patřili mezi stěžejní pilíře úspěšné éry Natus Vincere. Ukrajinskému celku se však v posledních měsících nedaří a vše nasvědčuje přestavbě kádru před vstupem do nové éry. Oba ruští hráči však údajně měli o přestup požádat sami, zájemci ovšem musejí sáhnout hluboko do kapsy. Jednání tak mohou probíhat ještě dlouho, než se všechny strany potkají.

Ačkoliv měl electroNic v jednu chvíli blízko transferu do Evil Geniuses, jako nejlákavější destinace zní jiná americká organizace. Cloud9 loni v dubnu naverbovali úspěšnou sestavu zaniklé organizace Gambit Esports a po předchozích neúspěšných pokusech si opět zajistili relevanci v boji o světové primáty. Jako tehdy pátý nejlepší tým světa však nepostoupili na Major a po dalších selháních je čas na změny.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Odchod ruského tandemu z NAVI může být pro Cloud9 vysvobozením. Perfecto a electroNic se zdají být naprosto ideálními posilami pro nejlepší možný ruský supertým. Oba hráči o přestup stojí, všechno je teď na organizacích, jestli se na přesunu dohodnou. Zatímco electroNic má podle zahraničních informací být už dávno definitivně z kola venku, Perfecta se ještě snažili přesvědčit na setrvání. Avšak neúspěšné.

Problematická může být pouze přestupová gáže. Jak tvrdí známý ruský insider OverDrive, přestupová suma za oba hráče se pohybuje nad hranicí dvou milionů dolarů. Pokud mají C9 za někoho tolik utratit, jde o dva nejvhodnější artikly. Elitní rifler jako in-game leader, kterým chce zůstat, a špičkový support. Ke čtvrtému, pátému a šestému nejlepšímu hráči za rok 2021 by šlo o dokonalé doplňky v cestě za návratem na trůn.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.