Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapení ve Škoda eRally Cupu: 15letý nováček ovládl živé finále

27. 6. 2023 | 10:07 Aréna
Speciální soutěž Škoda eRally Cupu 2023 má za sebou živé finále, které se uskutečnilo 25. června ve Vodafone PLAYzone Areně na pražském Chodově. Sešla se tam osmička nejúspěšnějších z kvalifikační online části, v níž nechyběli zkušení matadoři ani mladé naděje.
Škoda eRally Cup
Škoda eRally Cup
Zdroj: Škoda

Znovu se ukázalo, jak ošidné je tipovat favority. Živý event před zraky diváků i televizních kamer je přece jenom něco jiného než závodění v pohodlí domova, kde mají hráči svůj klid. Nervozita se tentokrát kombinovala s náročnými podmínkami 8 rychlostních zkoušek Španělské rally, které se jely na suchu i na mokru a za světla i za tmy. Už v té první zazářil mladý, teprve 15letý nováček Michal Wolf.

Syn loňského vítěze Škoda eRally Cupu Milana Wolfa se předvedl ve skvělé fazóně a nedával svým zkušenějším soupeřům včetně svého otce šanci. Favorizovaný vítěz kvalifikační online části Jan Hujíček, jinak též člen ambiciózního esportového týmu Tomáš Enge SIM Racing, se od začátku držel na medailových pozicích a po třetí erzetě se dokonce vyšvihl do čela.

Jenže ta čtvrtá se mu úplně nepovedla, klesl na 3. místo a tam také soutěž dokončil. Michal Wolf překvapivě udržel nervy na uzdě, pokračoval ve skvělých výkonech a zaslouženě si dojel pro vítězství. „Před poslední erzetou jsem si říkal, že už to hlavně nesmím pokazit. Přesto jsem tam měl namále. Trefil jsem keřík a skoro mě to vyhodilo z tratě. Naštěstí to dopadlo a vyhrál jsem,“ okomentoval závěrečné drama vítězný junior z rodinného klanu Wolfů, o němž v budoucnu jistě ještě uslyšíme.

Vzhledem k nízkému věku nebude moci naplno využít hlavní výhry, kterou do soutěže věnovala společnost Škoda Auto. Bezplatnou zápůjčku elektromobilu Škoda Enyaq RS na 2 měsíce tak spíše využije jeho otec Milan Wolf. Kromě toho vyhrál svezení v reálném soutěžním speciálu Škoda Fabia Rally2. Druhý v pořadí Jan Karabina získává 2 VIP vstupenky na letošní Barum Czech Rally Zlín a bronzový Jan Hujíček se může podobně jako vítěz těšit na spolujízdu ve Škodě Fabia Rally2. Letní část Škoda eRally Cupu 2023, která byla důstojným rozloučením s hrou DIRT Rally 2.0, patří minulosti. Na podzim odstartuje další turnaj – tentokrát již na nové platformě.

Konečné výsledky
1.Michal Wolf48:07.938
2.Jan Karabina+00:09.988
3.Jan Hujíček+00:33.300
4.Luděk Lušovský+01:29:288
5.Milan Wolf+02:22.280
6.Petr Bugyík+03:24.468
7.Martin Šlouf+03:58.415
8.Jan Miksa+05:23.144
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).