Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot postupuje do play-off. Jak si dnes povedou ostatní CZ/SK týmy?

29. 6. 2023 | 08:22 Counter-Strike 2 Preview
Zadarmo to Dynamo Eclot teda nedostalo. Postup do vyřazovací části je na světě, nerodil se ale snadno. Díky odstoupení černého koně skupiny stačilo DNE porazit dvakrát ten stejný tým.
Vít „nbqq“ Pohlot na Tipsport CS:GO Bratislava
Vít „nbqq“ Pohlot na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

LORGAR Cup začal kontumovaným zápasem ve prospěch bulharského týmu Katuna. Dva hráči rumunského mixu doggonogog totiž při cestování nenašli místo, odkud by mohli turnaj odehrát. Velké zklamání, že právě takový tým postoupí z kvalifikace. Jako první se tak na streamu ukázalo Dynamo Eclot, které i bez Guye „anarkez“ Trachtmana hravě porazilo druhého rumunského zástupce allStars Gaming.

Následně tak český celek s Martinem „Happyy“ Hlaváčem z akademie nastoupil na Katunu, na níž nestačil. Anarkezův impact bohužel ve hře chyběl. Bulhaři díky jediné výhře v BO1 zápase tedy opanovali skupinu A. Druhou šanci na postup dostali DNE znovu proti allStars Gaming. Průběh druhého střetnutí byl v podstatě totožný, i když se hrála jiná mapa. Dynamo Eclot nezaváhalo, a nebude tak chybět v sobotním semifinále.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: PLAYzone

Se čtvrtečním podvečerem se však o slovo hlásí skupina B. Ta bude pro české a slovenské fanoušky možná ještě zajímavější, protože dva ze čtyř týmů pochází z česko-slovenské národní kvalifikace. Doplnit DNE v play-off mohou oba, stejně jako vypadnout. Řeč je o ENTERPRISE s posílenou sestavou a novopečeném šampionovi Rising Talents League SINNERS AC. Dojít samozřejmě může i na bratrovražedný souboj.

Jako první se představí ENTERPRISE, na které od 17:00 čeká ukrajinská sestava IKLA. SINNERS AC o hodinu později vyzvou jednoho z největších favoritů na celkové prvenství, silný bulharský celek 500. Jediným pozitivem je ztráta Alekse „Rainwaker“ Petrova, který přestoupil do týmu Liquid. Případná první porážka však ještě neznamená konečnou, skupinová fáze se totiž hraje Double Elimination formátem „GSL“.

Pavouk skupiny A
Pavouk skupiny A
Foto: LORGAR Cup
Pavouk skupiny B
Pavouk skupiny B
Foto: LORGAR Cup
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.