Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT v Číně nabídne omezený obsah, zbytek světa jim ale stejně závidí. Proč?

29. 6. 2023 | 13:05 VALORANT Update hry
Populární taktická střílečka od Riot Games nedávno oznámila svůj vstup na čínský trh. Avšak s velkým zklamáním pro fanoušky bylo oznámeno, že při spuštění hry bude v Číně k dispozici pouze omezený počet agentů a map. Na rozdíl od zbytku světa, kde je širší výběr, se hráči v Číně budou muset spokojit se 16 agenty a 4 mapami. Má to ale i jednu výhodu.
VALORANT vychází v Číně
VALORANT vychází v Číně
Zdroj: Riot Games

Tato omezení vyvolala v komunitě smíšené reakce. Tamní hráči Valorantu budou mít přístup pouze k 16 agentům, což je menší počet než ve zbytku světa. Každý agent disponuje unikátními schopnostmi a herním stylem, které přinášejí různé taktické možnosti. Omezené spektrum strategií a taktik může ovlivnit rozmanitost a hloubku hry, není tak divu, že někteří hráči vyjádřili obavy z opakujícího se herního zážitku.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Dalším omezením je počet map, namísto širšího výběru budou mít hráči v Číně pouze přístup ke čtyřem. Ty nabízejí různé prostředí, strategické body a herní dynamiku, avšak s omezeným počtem se opět snižuje rozmanitost a obnovitelnost herního zážitku pro hráče v Číně. I tady panují obavy z monotónnosti.

Existuje ale také jedno pozitivum, které může vyvážit negativní prvky. VALORANT China nabídne pokročilý systém přehrávání a nahrávání videa, který bude umožňovat hráčům přehrávat svá zabití. Nový herní nástroj Fearless Moment je funkcí specifickou pro čínskou verzi a slibuje hráčům novou úroveň interakce.

Nový systém poskytne hráčům v Číně přehled o jejich výkonech. Hráči tak mohou analyzovat a zlepšovat své strategie, stejně jako sdílet své nejlepší momenty. Už žádné manuální stahování a úprava záznamů. Systém umožní jednoduše vybrat a nahrát svá videa přímo ze hry. To je obrovskou výhodou, která poskytuje hráčům rychlou a pohodlnou cestu ke sebereflexi během hry. Kdy se Fearless Momentu dočkáme my?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.