Přejít k hlavnímu obsahu

Změna v kádru Dynama Eclot. Důležitý článek mění roli kvůli přírůstku do rodiny

30. 6. 2023 | 12:12 Counter-Strike 2 Přestup
Dynamo Eclot je dalším týmem z domácí špičky, který je v létě donucen zasáhnout do své sestavy. Nekončí však žádný z hráčů, ale trenér Miloš „Dzejky“ Frčo, který se z osobních důvodů přesouvá k akademii. Opačným směrem přichází náhrada v podobě Pavla „replay“ Vaňka.
Miloš „Dzejky“ Frčo na Tipsport CS:GO Bratislava
Miloš „Dzejky“ Frčo na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Dynamo Eclot zažívá krásnou sezónu. Na evropské scéně se sice v posledních týdnech nedaří jako na přelomu loňského a letošního roku, kdy byli dokonce 47. nejlepší týmem světa, na domácím poli ale dominují. Jde o šampiony dvou velkých turnajů sezóny Tipsport MČR CS:GO a útočí na Tipsport Grand Slam.

Nyní však přechází změna vynucená příjemnými osobními důvody. Miloš „Dzejky“ Frčo se stane otcem. „Hlavním důvodem změny je přírůstek do Dzejkyho rodiny, který se pomalu chystá na svět. Po dohodě s trenéry jsme se rozhodli udělat změnu, chceme, aby Dzejky měl více času na rodinu,“ říká týmový manažer Jiří Plevka.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Pro nového trenéra nemuselo jít Dynamo Eclot nikam daleko. Pardubický celek na začátku února přivítal Pavla „replay“ Vaňka na pozici analytika hlavního týmu a kouče akademie Thunders, a právě on se nyní posune do čela trenérského štábu. Bývalý hráč si po Cryptově podruhé v kariéře vyzkouší tuto roli.

Replay se s hlavním týmem dobře zná, pro leckoho může jít dokonce i o upgrade. Dzejky se však nevytrácí. V organizaci bude pokračovat a jen se s replayem vymění na pozici trenéra mladých naději. „Dzejky nabral spoustu zkušeností a věříme, že je dokáže naplno zúročit při rozvoji našich mladých hráčů,“ zní ve vyjádření.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.