Přejít k hlavnímu obsahu

NAVI oznámili tři posily. Přichází i Aleksib, s1mple zůstává

30. 6. 2023 | 22:40 Counter-Strike 2 Přestup
Spekulace se ukázaly být pravdivé. Natus Vincere vítají tři nové tváře do své CS:GO sestavy. Dres ukrajinské organizace budou oblékat Aleksi „Aleksib“ Virolainen, Justinas „jL“ Lekavicius a Mihai „iM“ Ivan. Ze staré pětice zůstávají jen dva střelci - Oleksander „s1mple“ Kostyliev a Valerii „b1t“ Vakhovskyi. Potvrdil se tak konec Denise „electroNic“ Sharipova.
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: Natus Vincere

Poprvé od angažmá Ladislava „GuardiaN“ Kovácse budou barvy Natus Vincere hájit hráči mimo Ukrajinu a Rusko. A budou hned tři. NAVI měli dost průměrných výkonů a chtějí zase na vrchol.

Pomoci v tom mají Aleksi „Aleksib“ Virolainen, Justinas „jL“ Lekavicius a Mihai „iM“ Ivan. Finský in-game leader v roli herního lodivoda nahradí Denise „electroNic“ Sharipova. Ruský hráč se s týmem loučí po necelých šesti letech.

Justinas „jL“ Lekavicius vyletěl na BLAST.tv Majoru v Paříži. Kvalitní výkony z roku 2023 korunoval úspěchem na největším turnaji Counter-Striku. S Apeks se probojoval až do semifinále. Ještě o kus dál to dotáhl Mihai „iM“ Ivan v dresu GamerLegion.

Organizace se kromě již zmiňovaného electroNica loučí ještě se dvěma borci. Ilya „Perfecto“ Zalutskiy působil v týmu tři a půl roku a stal se jednou z důležitých postav vítězného švédského Majoru. Šest měsíců v sestavě vydržel Andrij „npl“ Kukharsjkyj.

Nová sestava Natus Vincere

 Ukrajina Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
 Ukrajina Valerii „b1t“ Vakhovskyi
 Finsko Aleksi „Aleksib“ Virolainen
 Litva Justinas „jL“ Lekavicius
 Rumunsko Mihai „iM“ Ivan

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).