Přejít k hlavnímu obsahu

Je to oficiální! Legenda si na závěr kariéry zahraje za nejlepší brazilský tým

3. 7. 2023 | 19:00 Counter-Strike 2 Přestup
Šachy na brazilské scéně pokračují a konečně začínají nabírat reálné rozměry. Sestavu mění paiN Gaming, MIBR, Fluxo, 00NATION, FURIA a Imperial. Právě posledních dvou týmů se týká nejnovější změna, o které se již delší dobu mluvilo, ale až nyní je přestup ikony oficiální.
Gabriel „FalleN“ Toledo
Gabriel „FalleN“ Toledo
Zdroj: FURIA Esports

Dlouholetá brazilská jednička FURIA se rozloučila s dvojicí hráčů, která odešla do MIBR, a všichni čekali na oznámení nových posil. Angažmá André „drop“ Abreu se dá zhodnotit jako nevydařené a ani odchod Rafaela „saffee“ Costy nebude fanouškům asi moc líto. Jeho místo totiž zaujme ten nejpovolanější.

Důvod je prostý. Od začátku přestupového období se skloňovalo jméno, které zvedá celou brazilskou scénu ze sedadel. Kádr FURIA dnes oficiálně posílil miláček publika Gabriel „FalleN“ Toledo, spolu se kterým přichází z týmu Imperial také Marcel „chelo“ Cespedes. Brazilská jednička si získala všechnu pozornost.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Kmotr brazilské scény ještě neřekl poslední slovo a ani „Last Dance“ projekt nebyl jeho posledním tancem. Není už v nejlepších letech, kdy dominoval světové scéně, ale stále může být klíčem k tomu, aby se FURIA vrátila do nejlepší světové desítky. Jeho příchod navíc nebyl z řad těch nejlevnějších, ba naopak. Podle portálu ge.globo.com stál brazilskou jedničku 700 tisíc dolarů. I to ale dokazuje, jak moc o něj FURIA stála.

25letý chelo sice není dvojnásobným Majorem šampionem, ale na mezinárodní scéně také nepatří mezi žádné nováčky. Zahrál si na Majorech, v Katovicích i Kolíně nad Rýnem. Po angažmá v mnoha předních brazilských týmech nyní posílí ten nejlepší. FURIA chce s novými tvářemi opět útočit na světové primáty.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.