Přejít k hlavnímu obsahu

Další rekord je na světě! Stream na Twitchi sledovalo 3,4 milionu diváků

4. 7. 2023 | 09:16 Zajímavost
Ibai Llanos není jen bývalý tvůrce G2 Esports a spoluzakladatel organizace KOI. V první řadě totiž streamuje na Twitchi, kde pokořuje jeden rekord za druhým a o víkendu opět zvýšil laťku.
Ibai Llanos
Ibai Llanos
Zdroj: osobní archiv

Trvalo to více než rok, ale pokoření posledního rekordu nejvyšší sledovanosti streamu na Twitchi se o víkendu stalo skutečností. Vysílání španělské internetové celebrity loni koncem června sledovalo 3 351 678 diváků v jednu chvíli, čímž Ibai Llanos posunul milník svého krajana skoro o milion. Na celém Twitchi se až doteď nenašel nikdo, kdo by jej pokořil. Ale kdo jiný by se novým králem měl stát než dosavadní lídr tabulek.

Ibai to dokázal znovu. Nevysílá v angličtině, ale to ho nezastavilo na cestě za novým maximem. 1. července na svém Twitchi vysílal třetí vydání svého vlastního boxerského galavečeru La Velada del Año. Právě na něm minule rekord giganticky překonal a očekávání byla letos opět vysoká. Meta se tentokrát neposunula tak ohromně, ale po roce se další historický zápis počítá. Novým maximem diváků na Twitchi je 3 442 745.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Mnohem neuvěřitelnější je ale průměrný počet diváků, který celý galavečer sledoval. Jen těsně totiž skončil pod průměrem 3 milionů , což je navýšení skoro o půl milionu. Vysílání přitom trvalo 8 hodin, konzistentnost je to neuvěřitelná. I když je v našich končinách Ibai neznámý, ve světě jde o skutečnou superhvězdu.

Pokud chce španělský tvůrce vyhlížet nové rekordy, tak se bude muset ještě hodně snažit, s čím přijde příště. I když loni zapsal rekordní sledovanost živého přenosu v jeden moment na jakékoliv platformě, tak na YouTube jej Casimiro alias CazeTV překonal o rovné 3 miliony. 6,5 milionů diváků sledovalo čtvrtfinálový zápas mistrovství světa ve fotbale Brazílie proti Chorvatsku, na který brazilský streamer vlastnil práva.

Štítky: Twitch, Ibai
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.