Přejít k hlavnímu obsahu

Fizi nejvýdělečnějším youtuberem? Forbes vydal žebříček top 10

4. 7. 2023 | 16:28 Žebříček
Magazín Forbes sestavil potřetí v historii žebříček top 10 nejlépe placených youtuberů a streamerů v České republice. Na prvním místě se umístil 23letý Filip „FIZIstyle“ Zima, jehož roční výdělek podle odhadu Forbesu dosahuje 24 milionů korun. V desítce nechybí ani pionýři domácí scény jako Jan „MenT“ Macák nebo Jakub „Stejk“ Steklý.
Forbes vydal žebříček top 10
Forbes vydal žebříček top 10
Zdroj: FB MenT/YTB Fizi/RealGeek.cz

Dva tvůrci videí se na žebříčku Forbesu dostali přes hranici výdělku 20 milionů korun ročně: Filip „FIZIstyle“ Zima a Taras „Tary“ Povoroznyk. Zatímco u prvního je hlavním zdrojem peněz e-shop, druhý jmenovaný se prý spoléhá především na příjmy z YouTube.

Třetí příčku obsadil Štěpán „Baxtrix“ Buchta. Hráč, jenž se prvotně proslavil především díky League of Legends, se v posledních letech soustředí především na videa v anglickém jazyce. Na kanále Bax už překonal metu dvou milionů odběratelů.

Top 5 uzavírají dva Janové - Jan Mariánek a Jan Macák. Až za nimi se nachází nejslavnější český streamer Vojtěch „Agraelus“ Fišar. Spolu se sedmým Petrem „Xnapy“ Jirákem si podle Forbesu přijde Agraelus na největší finanční obnos z Twitche.

Na žebříčku nechybí ani jeden z ViralBrothers, konkrétně 37letý Erik Meldik. Za ním jsou Ondřej Koběrský zaměřující se především na investice a zkušený youtuber Jakub „Stejk“ Steklý.

Oproti loňskému vydání chybí v tom letošním tři tvůrci - Karel „Kovy“ Kovář, Veronika Biasiol a Anna Šulcová. I v roce 2022 byl na první příčce FIZIstyle.

Nejlépe placení youtubeři a streameři podle Forbesu (2023):

  1. Filip „FIZIstyle“ Zima - 24 milionů korun
  2. Taras „Tary“ Povoroznyk - 21 milionů korun
  3. Štěpán „Baxtrix“ Buchta - 17 milionů korun
  4. Jan „Jon Marianek“ Mariánek - 16 milionů korun
  5. Jan „MenT“ Macák - 15 milionů korun
  6. Vojtěch „Agraelus“ Fišar - 15 milionů korun
  7. Petr „Xnapy“ Jirák - 14 milionů korun
  8. Erik Meldik - 14 milionů korun
  9. Ondřej Koběrský - 13,5 milionů korun
  10. Jakub „Stejk“ Steklý - 11 milionů korun
Zdroj: forbes.cz
Štítky: top 10, Youtube, Twitch, Forbes
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).