Přejít k hlavnímu obsahu

Připravte se na bitvu. Bulánci vítají multiplayer, ladit jej pomáhá i esportový tým

4. 7. 2023 | 17:50 Gaming
V pátek od 10:00 to konečně vypukne. Noví Bulánci přicházejí s beta verzí dlouho očekávaného online multiplayeru. Přijdete poprvé vyzkoušet titul, který chce proniknout i do esportu?
Bulánci
Bulánci
Zdroj: Bulánci

Na tenhle moment hráči dlouho čekali. Technické obtíže jsou však minulostí a po interním testování mohou vývojáři jít s multiplayerem také přímo na Steam. Podporovatelé ze Startovače tak budou mít poprvé možnost změřit síly po internetu. Online servery budou spuštěny v pátek 7. července od 10:00. Návod, jak se k testovací verzi Bulánků dostanete, najdete zde. Přístupové klíče podporovatelé obdrží emailem.

„Aby snad nedošlo k nějakému nedorozumění, taková věc jako online multiplayer se musí pořádně odladit. Dá se vylepšovat v podstatě neustále a často za jeho funkčností stojí velká studia a drahá serverová řešení. Ta my bohužel nemáme,“ zní v oficiálním newsletteru. „Proto nezoufejte, pokud objevíte nějaký nedostatek, a pošlete nám zprávu pomocí ikonky broučka v hlavní nabídce. Všechny broučky postupně vychytáme,“ prosí vývojáři.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Bulánci a esport

Zápolení ve starých dobrých Buláncích si jistě spousta z vás pamatuje. Cílem těch nových je mít odladěný multiplayer natolik, aby se daly pořádat i esportové turnaje, nejen soutěže na přátelských LAN party.

V newsletteru se vývojáři zmiňují, že nezapomínají na potenciál hry v oblasti esportu, a proto spolupracují s českým esportovým týmem eSuba. I jejich podněty pomáhají dotáhnout kompetitivní faktor hry.

Štítky: Bulánci
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.